Ingezonden persbericht


Togo verwerft 500 biometrische kits van Zetes om zijn kiezerslijsten bij te werken


* Met dit tweede contract bevestigt de Togolese regering haar vertrouwen in de registratieoplossing van Zetes
* Zetes zal als identificatiespecialist in totaal 500 mobiele biometrische kits leveren in de eerste helft van 2009

Brussel (B), 8 januari 2009 - Zetes, de grootste Europese leverancier van oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen, kondigt de ondertekening aan van een tweede contract met de regering van Togo. Dit contract, voor de levering van 500 mobiele biometrische kits, volgt op het project voor de samenstelling van de kiezerslijsten waarvoor de Togolose overheid reeds in maart 2007 een beroep deed op Zetes.

Voor de organisatie van de parlementsverkiezingen in juni 2007 moest Togo met name alle kiezers in het land registreren om nieuwe kiezerslijsten samen te kunnen stellen. Om deze opdracht binnen de opgelegde termijn tot een goed einde te brengen had de CENI (Commission Electorale Nationale Indépendante) een contract gesloten met haar Congolese evenknie, de CEI (Commission Electorale Indépendante), om ongeveer 3.000 biometrische kits (ontworpen en geleverd door Zetes) te lenen. De kits waren al gebruikt voor de registratie van de kiezers in de Democratische Republiek Congo. Met behulp van deze kits was Zetes erin geslaagd om 3,5 miljoen personen te registreren en kiezerlijsten op te stellen in nauwelijks een maand tijd.

Nu dient de Togolese overheid deze lijsten bij te werken teneinde de kiezers te registreren die sinds vorig jaar de kiesgerechtigde leeftijd bereikt hebben en de personen die overleden zijn of hun stemrecht verloren hebben van de lijsten te schrappen.

Togo, overtuigd van de efficiëntie van de oplossing van Zetes, heeft besloten om zelf ook 500 biometrische kits aan te schaffen. Deze kits werken met softwareapplicaties die door Zetes ontwikkeld zijn. De geldigheid van de lijsten wordt verzekerd door de AFIS-technologie die meermaals stemmen door dezelfde persoon onmogelijk maakt dankzij een systeem van digitale vingerafdrukken.

Een deel van het materiaal is nu al geleverd. Alle 500 kits worden in Lomé verwacht voor het einde van de eerste helft van 2009.

"Het feit dat landen waar wij in het verleden al projecten hebben uitgevoerd hun vertrouwen in Zetes bevestigen, is bijzonder bemoedigend voor ons", zegt Alain Wirtz. "Deze bestelling bewijst opnieuw de doeltreffendheid van onze oplossingen voor biometrische registratie. Naast de inspanningen die we doen om nieuwe contacten te leggen in Afrika, getuigt dit tweede contract met de Togolese regering ook van de goede relaties die we onderhouden met de landen waar onze onderneming al actief is."

Voor alle verdere informatie:


· Zetes Corp PR - Sarah Dheedene - T +32 (0)2 728 37 48- E: sarah.dheedene@zetes.com


· NewsEngine PR - Eef De Vos - T +32 (0)3 260 96 46 - E: eef.devos@newsenginepr.com

Illustraties:
http://www.newsenginepr.com/documents/zetes.xml

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Côte d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 700 (fulltime) werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2007 bedroeg 177 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com.