De Kliniek Sint-Jan huldigt haar vernieuwende dienst voor gespecialiseerde tandheelkunde in...

08/01/2009 18:09

EVERAETS & CO

Onder leiding van de heer Khamaktchian, implantoloog en orthodontist, neemt de dienst voor gespecialiseerde tandheelkunde haar intrek in haar gloednieuwe ruimtes. Deze dienst levert op tal van vlakken baanbrekend werk.

Onder leiding van de heer Khamaktchian, implantoloog en orthodontist, neemt de dienst voor gespecialiseerde tandheelkunde haar intrek in haar gloednieuwe ruimtes. Deze dienst levert op tal van vlakken baanbrekend werk.

De gespecialiseerde tandheelkunde in enkele woorden:

Tegenwoordig wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de algemene tandheelkunde en de diverse disciplines van de gespecialiseerde tandheelkunde:

- implantologie

- orthodontie

- endodontie

- parodontologie

- pedodontie

- occlusodontie

- esthetische tandheelkunde

- prothetische rehabilitatie

In de dienst voor gespecialiseerde tandheelkunde van de Kliniek Sint-Jan is de patiënt de absolute prioriteit.

En het blijft niet alleen bij woorden. Talloze voorbeelden illustreren het belang dat hier aan de patiënt wordt gehecht. De wachtzaal, ontspanningszaal genoemd, is helemaal gericht op de relaxatie van de patiënt. Deze laatste wordt via een scherm (een beetje zoals in de luchthavens) op de hoogte gehouden van het exacte moment waarop de arts hem kan ontvangen. In het dokterskabinet zelf heeft de patiënt onder meer de mogelijkheid om zijn geliefkoosde muziek te spelen via zijn MP 3-speler. Ook alle informatie met betrekking tot de voorgestelde behandeling krijgt de patiënt er op een scherm geprojecteerd.

Helemaal in de ban van multimedia.

De dienst voor gespecialiseerde tandheelkunde van de Kliniek Sint-Jan werkt nauw samen met het E.O.D.E.C (European Oral and Dental Education Center). Dankzij deze samenwerking, vervult de dienst een belangrijke rol op vlak van de opleiding van en informatie naar zorgverstrekkers toe. Dankzij de talloze camera's waarmee elke tandartsstoel is uitgerust en de aanwezigheid van multimedia-apparatuur in elk kabinet, zorgt de verspreiding van beelden van live operaties via het internet ervoor dat talloze specialisten over de hele wereld zich voortdurend kunnen bijscholen. Het gebruik van internet en de verspreiding van de beelden van de operaties en behandelingen maken het mogelijk om met zorgverstrekkers (tandartsen, specialisten of huisartsen) vlot informatie uit te wisselen.

Regelmatig wordt er tussen artsen een forum georganiseerd. Er wordt ook gedacht aan een forum met de patiënten.

Hygiëne en traceerbaarheid: geavanceerd materiaal.

In de tandheelkunde is hygiëne erg belangrijk. Tijdens het hele logistieke traject worden al het medische materiaal en de instrumenten aan strenge hygiënische maatregelen onderworpen. Sterilisatie van de instrumenten, traceerbaarheid die mogelijk wordt gemaakt door een aanpak die vergelijkbaar is met die in de meest veeleisende chirurgische diensten... alle maatregelen die hier genomen worden zijn niet alleen spectaculair maar evenzeer efficiënt.

Dr. Patrick Gérard, algemeen directeur, Dr. Yves Bertrand, medisch directeur, en de heer Ali Khamaktchian, hoofd van de dienst voor gespecialiseerde tandheelkunde, hebben het genoegen u uit te nodigen in de Kliniek Sint-Jan, Kruidtuinlaan 32, 1000 Brussel, om u te laten kennismaken met een gloednieuwe dienst die een nieuw tijdperk inluidt in de gespecialiseerde tandheelkunde.

Omwille van praktische redenen kunnen slechts een zestal personen de dienst tegelijkertijd bezoeken. Daarom vragen wij u om u op voorhand in te schrijven voor een van onderstaande persmomenten:

* 12 januari 2009, van 10u15 tot 11u30

* 14 januari 2009, van 10u15 tot 11u30

Gelieve uw aanwezigheid telefonisch te bevestigen op het secretariaat van de dienst voor gespecialiseerde tandheelkunde op het nummer 0475/67 09 04 of via mail op myriam@artdentaire.com.