Ingezonden persbericht


Persbericht

'Commercial maakt vrouwen bewust van wat zich rondom de vagina afspeelt'

Een dag vanuit het perspectief van de vagina

Utrecht, 8 januari 2009 - Een dag uit het leven bezien vanuit het perspectief van de vagina. Met een opvallende commercial wil Lactacyd, producent van intiemverzorgingsproducten, de Nederlandse vrouw bewust maken van het feit dat dagelijkse gebeurtenissen invloed kunnen hebben op de vagina.

De vagina staat dagelijks bloot aan omstandigheden die de natuurlijke balans van de vagina kunnen verstoren. Bij bezigheden als sporten, het gebruik van scheerschuim, reinigen met toiletpapier, menstruatie en vrijen kan de zuurgraad (pH-waarde) veranderen. Ook strakke kleding als skinny jeans en synthetisch ondergoed kunnen het natuurlijke beschermingsmechanisme van de vagina nadelig beïnvloeden.

Natuurlijke balans beschermen
Intiemverzorgingsproducten helpen de zuurgraad beschermen. Er zijn veel vrouwen die hun vagina uitsluitend met water wassen. Niks mis mee, water heeft een reinigende werking. Het doet verder niets extra's voor de natuurlijke balans van de vagina. Het gebruik van Lactacyd helpt deze balans te beschermen.

Verder spelen meerdere vrouwen een rol in de commercial (Multi-cultureel, universal truth voor vrouwen)

7 situaties vanuit het perspectief van de vagina
In de commercial zijn zeven alledaagse situaties 'vanuit het perspectief van de vagina' gefilmd. De kijker ziet diverse voorwerpen op zich af komen, zoals een zadel van een spinning-fiets, een openbaar toilet, een string, een scheermes, de aanloop naar een vrijpartij en tot slot een tampon. De beelden worden met een stevig muzikaal ritme ondersteund.

Bedenker: Nederlandse creatief
Het concept van de commercial werd bedacht door een jonge, Nederlandse creatief: Elisa Beenakker (26). Zij wilde laten zien wat een vagina meemaakt en waaraan de vrouwelijke intieme delen dagelijks worden blootgesteld: "We doen onszelf heel wat aan met strakke broeken, strings, sporten, scheren, transpireren en seks. Met jeuk en irritatie tot mogelijk gevolg. Ik wilde vrouwen bewust maken van wat zich rondom de vagina afspeelt. Als het ware vanuit het perspectief van de vagina te kijken."

Gespecialiseerde regisseurs en cameramensen
Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Het vervaardigen van de commercial vergde een grote inspanning van de makers. Scènes schieten met een camerastandpunt vanaf het lichaam heeft nog maar zelden plaatsgevonden, en zeker niet vanuit het perspectief van de vagina. Wat betreft regie en camerawerk moet je dan werken met gespecialiseerde regisseurs en cameramensen.

Madonna, Britney Spears en een vogelnestje
Die werden gevonden in mensen als de Zweed Robert Nyland die eerder regisseerde voor Nokia, Carlsberg, Nissan en Volkswagen. Zijn succes kwam met de commercials voor Play Station ("This is football"). Hij werkte voor het camerawerk samen met eveneens een Zweed: Gösta Reiland. Deze Director of Photography werkte eerder met Madonna, Kylie Minoque en Karl Lagerfeld. De commercial wordt ondersteund met een stevige beat van de Zweed Klas Åhlund die onder meer nummers schreef en produceerde voor Britney Spears en de Sugababes.

Voor de specifieke wijze van filmen bleken in Nederland niet de juiste lenzen beschikbaar. Uiteindelijk werden lenzen ingevlogen die normaal gesproken worden gebruikt voor het filmen van het leven in een vogelnestje. Op ingenieuze wijze werden deze bevestigd aan de lichamen van modellen. Lange benen bleken een belangrijke eigenschap van de modellen. Alleen daarmee konden met dit specifieke camerawerk de juiste lichaamsverhoudingen intact worden gehouden.

////Einde persbericht/////

Over Lactacyd
Lactacyd is een product voor intiemverzorging. Het is ontwikkeld om de vagina dagelijks te reinigen, te verfrissen en te helpen beschermen. Lactacyd heeft dezelfde lage pH-waarde als de vagina en bevat lichaamseigen melkzuur dat helpt de natuurlijke balans van de vagina te behouden. Het ondersteunt de natuurlijke bescherming van de vagina. Lactacyd ruikt fris, is mild en bevat geen zeep. Daarnaast heeft Lactacyd ook producten voor specifieke momenten als menstruatie en zwangerschap met een pH-waarde van 3,5 om de pH-waarde weer te helpen herstellen.



Ingezonden persbericht