Ingezonden persbericht


Nieuwe gids vol met vakantietips
'DE ACHTERHOEK: LEKKER GENIETEN'

ACHTERHOEK - Het Achterhoekks Bureau voor Toerisme (ABT) heeft zojuist een toeristische gids van de Achterhoek op de markt gebracht. Een gids vol met tips en ideeën voor een vakantie of dagje uit. Geen ellenlange opsommingen of wollige verhalen - neee, juist honderden concrete tips voor een bijzondere ervaring. Leuk is, dat niet alleen de toerist in de gids ook zelf aan het woord is. Ook verschillende toeristisch ondernemers in de streek vertellen wat hun bedrijf zo bijzonder maakt en waarin zij zich hebben weten te onderscheiden van anderen. Vakantie-ervaringen worden rijk geïllustreerd met pakkende foto's en voorzien van feitelijke informatie. De gids is voor ¤ 3,95 te koop bij alle VVVV's en ANWB-winkels in het land en kan ook worden besteld via www.vvvachterhoek.nl.

Dikke gids
De gids telt liefst 166 pagina's en is verdeeld in twee stukken. Het overgrote deel bevat die concrete tips voor dat dagje uit in de streek. Verdeeld over een tiental hoofdstukken: zoals kastelen, tuinen, musea, boerderijen, maar ook fietstips, wandeltips en tips voor een dagje uit met de kinderen. Middenin de gids is een katern ingevoegd met namen, adressen en telefoonnummers van de accommodaties in de streek. Zoek je een vakantieadres in de Achterhoek, dan heb je aan deze gids een perfecte leidraad. Hotels, campings, groepsaccommodaties of vakantiewoningen? Er is keus uit vele honderden adressen!

Duizenden ideeën
De Achterhoek is een gebied vol met onverwachte vakantie-ideeën. Van overdekte binnenspeeltuinen en beeldentuinen tot historische stadswandelingen en overlevingstochten. Interessant voor jong en oud, voor kleine en grote gezinnen en voor de smalle en de grote portemonnee. Kortom, voor elk wat wils. De gids 'De Achterhoek: lekker genieten' bevat duizenden adressen om je vakantie door te brengen of tijdens je vakantie te bezoeken. Maar zelfs als je in de Achterhoek of vlak in de buurt woont, is de gids een aanrader. Menigeen trekt er immers ook in de eigen omgeving graag een dagje opuit. Koop de gids en je krijgt volop ideeën!

Vakantiebeurs
De gids wordt via een groot aantal adressen verspreid. De Vakantiebeurs in Utrecht (van 14 tot en met 18 januari) is daarvoor de eerste gelegenheid. Tijdens die beurs worden 120.000 bezoekers verwacht die zich op een vakantie in binnen- en buitenland oriënteren. Het ABT heeft hier een fikse stand gehuurd en verwacht ettelijke duizenden gidsen te kunnen verspreiden. Speciaal ter gelegenheid van die beurs is de gids in de Achterhoek-stand gratis verkrijgbaar.

Zutphen, 8 januari 2009
EOA/ea.