Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 8 januari 2009

MCA breidt service aan patiënten uit

Met ingang van het nieuwe jaar breidt het MCA zijn service aan patiënten, hun naaste(n) en andere bezoekers uit. Zo kunnen zij in het hele ziekenhuis gratis thee en koffie krijgen. Ook kunnen patiënten vanaf 1 januari televisiekijken vanuit het bed zonder hiervoor te betalen.

De komende zes weken worden koffieautomaten geplaatst op alle poliklinieken en verpleegafdelingen. Patiënten en bezoekers kunnen gratis koffie, koffie crème, espresso, thee en gekoeld water krijgen. Op enkele plaatsen is er tegen betaling ook cappuccino en café au lait te verkrijgen.

"We vinden het belangrijk het ziekenhuisbezoek voor patiënt en bezoeker zo comfortabel mogelijk te maken", stelt Bart Bemelmans, lid van de raad van bestuur. "Zo hebben we het afgelopen jaar al eerder acties ondernomen om onze service uit te breiden. Patiënten mogen sinds april 2008 op meerdere plaatsen in het ziekenhuis mobiel bellen. Ook is op initiatief van de PatiëntenAdviesRaad in juli een proef gestart met patiëntvriendelijke bezoektijden. Om de patiënt meer rust te gunnen tijdens het avondeten zijn de bezoekuren aangepast. Tussen 17.00 en 18.00 uur is het nu rustig op de verpleegafdelingen. Voor een aantal afdelingen, zoals intensive care en de kinderkliniek, gelden afwijkende bezoektijden. Deze proef is naar tevredenheid verlopen. Vandaar dat de bezoektijden nu als definitief kunnen worden beschouwd."