Ingezonden persbericht


EA ZORGT VOOR HET LENTEGEVOEL MET DE LANCERING VAN LITTLEST PET SHOP LENTE

De nieuwste superpopulaire Nintendo DS game voor meisjes Littlest Pet Shop Digital Collection

Schiphol-Rijk, 8 januari, 2009 - Bij Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) zijn de lentekriebels toegeslagen met de op handen zijnde lancering van LITTLEST PET SHOP Lente voor de Nintendo DS(TM) in maart 2009. LITTLEST PET SHOP is een game dat zich richt op meisjes tussen de 6 en 10 jaar. Het is de zesde interactieve gamebeleving na de bijzonder succesvolle releases voor de Wii(TM), PC en Nintendo DS (Winterwereld, Tuinwereld, Junglewereld) die in het najaar van 2008 werden uitgebracht.

Geïnspireerd door de succesvolle speelgoedlijn van Hasbro, Inc. (NYSE: HAS) biedt LITTLEST PET SHOP Lente voor de Nintendo DS een vrolijke en kleurrijke lenteomgeving. Meisjes kunnen samen met hun favoriete metgezellen en zes nieuwe huisdieren spiksplinternieuwe speelsets en maar liefst 20 minigames, waarvan 4 nieuwe, verkennen. Bovendien is er nog meer keuze aan accessoires om de huisdieren in de hipste stijl uit te dossen. Met 20 nieuwe accessoires kunnen meisjes nu kiezen uit meer dan 100 hoedjes, brillen, sjaals en andere grappige voorwerpen.

"De reactie op onze LITTLEST PET SHOP videogames is ongelooflijk positief en heeft aangetoond dat meisjes wel degelijk kwalitatieve games willen," zegt Chip Lange, vicepresident en algemeen manager van EA Hasbro. "Het team wordt overspoeld met fanmail en meisjes roepen nu al om de volgende versie zodat ze hun digitale collectie van LITTLEST PET SHOP kunnen uitbreiden. Wij denken dat ze erg enthousiast zullen zijn over het lentethema en de lancering is zo gepland dat het rond Pasen in de schappen ligt."

"EA heeft fantastisch werk verricht door een van de meeste populaire speelgoedmerken voor jonge meisjes naar het digitale platform te brengen," zei Mark Blecher, algemeen manager van Digitale Media en Gaming bij Hasbro. "De resultaten van de eerste serie LITTLEST PET SHOP games die in de herfst gelanceerd werden, waren fantastisch en we geloven dat deze tendens zich voorlopig nog wel even voortzet."

# # #

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA), dat haar hoofdkantoor in Redwood City, Californië heeft, is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS Freestyle TM en POGOTM. In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan er meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.electronicarts.nl. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

Over Hasbro
Hasbro, Inc. (NYSE: HAS) is een wereldwijde marktleider op het gebied van vrijetijdsartikelen en services voor kinderen en families. De uitgebreide portfolio van Hasbro bestaat uit merken en entertainmenteigendommen van het allerhoogste niveau. De vrijetijdsproducten van Hasbro zijn bekend over de hele wereld. Hasbro is een wereldbedrijf dat zich met haar bekende merken op consumenten richt en zo een keur aan speelgoed, spellen en gelicenseerde producten op de markt brengt, van traditionele producten tot geavanceerde technische en digitale producten, zoals TRANSFORMERS, PLAYSKOOL, TONKA, MILTON BRADLEY, PARKER BROTHERS, TIGER, CRANIUM en WIZARDS OF THE COAST. Kijk zelf hoe wij de wereld inspireren om te spelen op http://www.hasbro.com. (C) 2008 Hasbro, Inc. Alle rechten voorbehouden.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. LITTLEST PET SHOP is een handelsmerk van Hasbro Inc. en wordt met toestemming gebruikt. Nintendo DS en de Wii zijn handelsmerken van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:

Eline Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl