Politie Brabant Zuid-Oost

Bewindvoerders Justitie mee met politiecontroles

Eindhoven, 08-01-2009 o Minister Hirsch Ballin en staatssecretaris Albayrak van Justitie hebben woensdag een werkbezoek aan de Vreemdelingenpolitie in Eindhoven gebracht.

De beide bewindvoerders hadden belangstelling voor de manier van identiteit vaststellen van verdachten. Dat gebeurt op het regiobureau in Eindhoven, waar sinds een aantal jaren een zogeheten intakeruimte voor arrestanten operationeel is.

Controles
Tijdens speed-meet-sessies spraken de bestuurders en tientallen politiemensen met elkaar. Aansluitend op het werkbezoek gingen Hirsch Ballin en Albayrak mee met politiecontroles op respectievelijk prostitutie en illegale arbeid. De staatssecretaris ging met de politie mee naar binnen bij een horecavoorziening aan de Aalsterweg in Eindhoven. Bij geen van de personeelsleden was er sprake van overtreding van de Vreemdelingenwet. De papieren van een tweetal medewerkers moeten nog worden getoetst door de arbeidsinspectie.

Regionale acties

Bij twee andere controles op horecagelegenheden, op het Kastelenplein in Eindhoven en aan de Hoofdstraat in Best, zijn twee personeelsleden naar het bureau overgebracht omdat zij zich niet konden legitimeren. Eén van hen kon na een uur weer gaan nadat een familielid het identiteitsbewijs had gebracht. Een 34-jarige man uit Best blijft in vreemdelingenbewaring. De politie houdt geregeld onaangekondigde controles op illegale arbeid in met name de horeca in de hele regio.