Fugro N.V

Nadere informatie naar aanleiding van de Nieuwjaarsbijeenkomst Fugro

In dit persbericht treft u aanvullende informatie aan over het aangekondigde project in Brazilië en de aanpassing in de divisiestructuur.

Nieuwe opdracht in Brazilië

Fugro Brasil Ltda heeft een interessante, specialistische opdracht verworven van de National Oil & Gas Agency (ANP) in Brazilie voor het uitvoeren van meer dan 1000 grondmonsters in het Jacuipe offshore oil en gas gebied gelegen voor de noordoost- kust van Brazilië. Het totale project zal ongeveer een jaar in beslag nemen waarvan circa 5 maanden voor het verzamelen van de grondmonsters op zee. De contractwaarde bedraagt ongeveer EUR 6 miljoen.

Naast het nemen en verwerken van de grondmonsters, waarvan sommigen in meer dan 3000 m waterdiepte, behelst het project ook het registreren en interpreteren van satelliet gegevens en interpretatie van drie dimensionale seismische gegevens van het gebied.

Fugro Brasil Ltda heeft in het verleden soortgelijke projecten uitgevoerd voor ANP in de Para/Maranhao en Pelotas olie en gas gebieden in de Atlantische Oceaan voor de kust van Brazilië.

Aanpassingen structuur

Met ingang van 1 januari 2009 vinden de volgende aanpassingen plaats binnen de bestaande driedivisiestructuur:

Survey divisie


- De ROV-activiteiten (met inmiddels zo'n 125 ROV's) worden afgesplitst van Offshore Survey en ondergebracht in een nieuwe business line: Subsea Services.


- De satellietplaatsbepalingsactiviteiten, nu deels in Offshore Survey en deels in Geospatial Services, worden gebundeld en ondergebracht als Positionering groep in Offshore Survey.

Geoscience divisie

De business line Development en Production (D&P) wordt opgesplitst in twee delen:


- De seismische activiteiten (data acquisitie, processing en multi client) worden een aparte business line met als naam Seismic Services.


- De andere activiteiten van D&P, zoals data storage, reservoir modelling en geological consultancy, gaan verder onder de naam Information Services.


- Het dienstenpakket van Airborne wordt uitgebreid met onder andere zwaartekracht en elektromagnetisch onderzoek op zee. Deze business line gaat verder als General Geophysical Services, met op exploratie gerichte diensten voor zowel de mijnbouw als de olie- en gasindustrie.

Met het oog op voorgaande wijzingen treden de heren Hans Meyer en Jim Sommerville toe tot het Executive Committee als Chief Operating Officer voor respectievelijk Seismic Services en Subsea Services.

Voor nadere informatie:

Fugro N.V.
Ir. K.S. Wester, President-Directeur
Telefoon 070 311 11 12