Gemeente Zwolle

Oude bomen vangen veel winst! Tot nu toe 6766 kerstbomen ingezameld

Datum uitgave persbericht: 01/08/2009

De grootscheepse inzameling van kerstbomen 'Oude bomen vangen veel winst!' heeft tot nu toe 6766 kerstbomen opgeleverd. Vooral in Assendorp en Zwolle Zuid zijn de kinderen de hele woensdagmiddag 7 januari 2009 druk in de weer geweest.

Voor elke ingeleverde kerstboom hebben kinderen 20 eurocent gekregen en een stempel op een spaarkaart. Met tien stempels is de stempelkaart vol. Eén volle stempelkaart is een toegangsbewijs voor het Hanzebad of het Aabad. Met twee volle stempelkaarten kunnen kinderen naar een film naar keuze in bioscoop Regardz Nieuwe Buitensociëteit.

Versnipperd materiaal

hogebomenvangenveelwinst betalen De ingeleverde kerstbomen zijn op de inzamelpunten versnipperd. De eerste kerstbomen zijn woensdagmiddag 7 januari door wethouder Hennie Kenkhuis in de versnipperaar gedaan bij het verzamelpunt aan de Trompstraat in de Wipstrik. Het versnipperde materiaal gebruikt de gemeente weer als bodembedekker in de Zwolse plantsoenen.

Inleveren

Hogebomenvangenveelwinst Kenkhuis Ook op woensdag 14 januari tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen de kinderen nog kerstbomen inleveren bij de verschillende inleverpunten.