GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

Snelheidsrecord voor burgerinitiatief over vuurwerk

Rotterdam/Den Haag, 8 januari 2009

Het burgerinitiatief 'Meer plezier met minder vuurwerk' heeft in 1 week tijd 40.000 steunbetuigingen gekregen, genoeg om het door de Tweede Kamer in behandeling te laten nemen. Daarmee is het het snelste burgerinitiatief ooit. De GroenLinks-raadsleden Arno Bonte (Rotterdam) en David Rietveld (Den Haag) bepleiten in het initiatief om vuurwerk met oud en nieuw voortaan alleen nog centraal af te steken en uitsluitend door professionals.

De ondertekenaars komen uit alle lagen van de samenleving, arm en rijk, jong en oud, man en vrouw. Ze variëren van studenten tot gepensioneerden, van leraren tot brandweerlieden en van verpleegkundigen tot militairen. En ze wonen verspreid over het land, van Rotterdam tot Tytsjerksteradiel en van Den Haag tot Zutphen.

Initiatiefnemers Bonte en Rietveld zullen het burgerinitief nog niet gelijk indienen bij de Tweede Kamer, 'er komen via de website www.mindervuurwerk.nl nog dagelijks duizenden steunbetuigingen binnen. We willen iedereen die het met ons voorstel eens is de kans geven het burgerinitiatief te ondertekenen. Hoe meer ondertekenaars, hoe groter de kans dat de Tweede Kamer het voorstel straks overneemt.'


---