Gemeente Hoorn


Burgemeester Van Veldhuizen: Samen voor de stad

8 januari 2009 8 januari 2009

Samen voor Hoorn de toekomst in. Dat is de kern van de boodschap die burgemeester Onno van Veldhuizen op donderdag 9 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie uitsprak. Daarmee doelde hij op de veranderende relatie tussen overheid en burgers.

"Echte burgers zijn geen overheidsconsumenten, maar dragers van het belangrijkste publieke ambt. Politiek is daarbij soms een ongemakkelijke dans, die wel gedanst moet worden. Want de stad Hoorn en haar toekomst is wat we delen en waar we allemaal het beste mee voorhebben, ook in 2009.

De burgemeester maakte van de gelegenheid gebruik om even stil te staan bij het vertrek van wethouder Cees van der Maat en de komst per
1 maart van de nieuwe gemeentesecretaris, Frans Mencke.

Wethouder Van der Maat maakt niet langer deel uit van het college, nu de fractie van VOC Hoorn in december heeft besloten zich uit de coalitie terug te trekken. Burgemeester Van Veldhuizen omschreef de wethouder als een mooi mens, een doorzetter met veel humor. Met en door Cees zijn heel moeilijke dossiers opgelost en in beweging gekomen.

Frans Mencke, momenteel gemeentesecretaris in Heerhugowaard, is de opvolger van Jos Bakker die in december met de VUT ging.

Klik hier voor de volledige tekst van de toespraak. Laatste wijziging van deze pagina: 8 januari 2009 Terug
Omhoog