Politie Zeeland


---


W-57-2009 Jongen door ijs gezakt, Middelburg
Donderdagmiddag rond 14.40 uur is, aan het Griffioenpad in Middelburg een 15-jarige jongen uit Arnemuiden, met zijn fiets door het ijs gezakt.
De jongen kon zelf uit het water komen en mocht, na onderzocht te zijn door ambulancepersoneel naar huis.
Het ijs is op meerdere plaatsen in Zeeland nog te dun om op te lopen of schaatsen of, in dit geval fietsen.
Op www.knsb.nl zijn verschillende natuurijsbanen te vinden waar veilig geschaatst kan worden. Ook op www.omroepzeeland.nl/schaatskalender zijn schaatslocaties te vinden en op www.xs4all.nl/~heuzen is te vinden hoe je zelf kunt conroleren of het ijs veilig is. Ook zijn hier handige tips te vinden voor schaatsers.

O-58-2009 Drugscontrole
Donderdagmiddag tussen 16.30 uur en 17.30 uur heeft politie Zeeland gecontroleerd rondom de coffeeshops in Goes.
Bij de actie bleken zes van de gecontroleerde personen in het bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid softdrugs. Alles drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.
Tijdens de actie werd een personenauto gecontroleerd waarvan de bestuurder, een 21-jarige man uit Goes, niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een bekeuring van 190 euro.

W-59-2009 Aanrijding in Middelburg
Donderdagmiddag rond 17.35 uur vond er op de Dauwendaelselaan in Middelburg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.
De 64-jarige bestuurder van de personenauto uit Middelburg reed vanaf de Torenweg rechtsaf de Dauwendaelselaan op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de 16-jarige bestuurster van de bromfiets uit Oost-Souburg. Zij kwam vanuit de richting van de Schroeweg.
De bromfietsster en haar 14-jarige passagiere uit Oost-Souburg zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is de passagiere behandeld aan een gekneusde knie en moest de bromfietsster geopereerd worden aan haar been.

R-60-2009 Alcoholcontroles
In de eerste week van 2009 zijn er door de verkeersdienst van politie Zeeland verscherpte alcoholcontroles geweest. Deze controles vonden niet alleen in de avond en nacht plaats, maar ook overdag.
Er zijn in genoemde week, op verschillende locaties in Zeeland ongeveer 1700 blaastesten afgenomen. Hierbij zijn meerdere automobilisten betrapt op het rijden onder invloed (hiervan zijn afzonderlijke berichten gemaakt). Zo werd op nieuwjaarsdag, rond 19.40 uur een 45-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aan de Rijksstraatweg in Bruinisse gecontroleerd. Hij had ruim 1,2 maal teveel gedronken. Omdat het voor de tweede keer in één jaar was dat de man betrapt werd op rijden onder invloed zal hij de Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer moeten volgen (EMA).
In de nacht van zaterdag 3 januari op zondag 4 januari werd aan de N251 in Eede een 53-jarige automobilist uit de gemeente Sluis gecontroleerd. Hij bleek ruim 3 maal teveel gedronken te hebben. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.
Het gehele jaar heeft alcohol in het verkeer volop de aandacht van de politie. De komende weken zal er nog verscherpt gecontroleerd worden op het rijden onder invloed (in verband met o.a. nieuwjaarsrecepties).





Politie Zeeland