Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Programmaraad Oost Gelderland vergadert op 8 januari over radio- en tv-advies

Programmaraad Oost-Gelderland vergadert op 8 januari over een conceptadvies voor het radio- en televisiepakket in de periode 2009-2010. In de vergadering van 3 maart 2009 wordt hierover een definitief besluit genomen. Deze vergaderingen zijn openbaar en worden gehouden in het Gemeentecentrum "Ons Huis", Beukenlaan 30 te Hengelo (G), aanvang 19.30 uur.

De programmaraad adviseert de kabelexploitanten namens de kabelabonnees in alle 13 gemeenten in de Achterhoek en De Liemers en in de gemeente Brummen. De programmaraad is een wettelijk adviesorgaan,op grond van de Mediawet. Zij adviseert over 15 televisie- en 25 radiozenders, het zogenaamde basispakket, die door de kabelexploitanten in principe in het programma-aanbod moeten worden opgenomen. Van de 15 televisiezenders zijn er reeds 7 wettelijk bepaald en van de 25 radiozenders zijn er 9 wettelijk voorgeschreven. Slechts om zeer zwaarwegende redenen kan een kabelexploitant hiervan afwijken.

Radio- en televisiezenders

Naast dit basispakket adviseert de programmaraad ook vrijblijvend over de overige zenders die u via de kabel zou moeten kunnen ontvangen. Voor de huidige indeling van de radio- en televisiezenders verwijzen wij naar de teletekstpagina van het kanaal van de kabelexploitant.

Contact

U kunt het secretariaat van de Stichting Programmaraad Oost-Gelderland bereiken op het adres Garsenshof 33, 7231 LA Warnsveld.

Trefwoorden Programmaraad
Mutatiedatum 29/12/2008