Ingezonden persbericht

Persbericht

Mio kondigt tijdens CES 2009 baandoorbrekende "Spirit" navigatiesoftware aan

- tevens onthuld : Mobile Internet Device -

Mollem (BE), 8 januari 2009 - Mio Technology, een van de marktleiders op het gebied van draagbare navigatiesystemen, heeft vandaag tijdens CES 2009, de baandoorbrekende "Spirit" navigatiesoftware gelanceerd. Mio's Spirit software biedt gebruikers een gebruiksvriendelijke en intuïtieve gebruikersinterface, een Explore modus die in één oogopslag alle omliggende nuttige plaatsen toont, en een 'capture' button om favoriete locaties samen met stem memo's gemakkelijk op te slaan. De nieuwe Spirit software integreert hiermee meer functies op een nog gemakkelijkere manier. Mio heeft tijdens de show tevens het nieuwe Mobile Internet Device concept aangekondigd.

Om de beste gebruikersinterface en navigatiesoftware te kunnen ontwikkelen waarbij de gebruiker centraal staat, heeft Mio wereldwijd onderzoek verricht om beter inzicht te krijgen in de wensen van consumenten binnen alle leeftijdgroepen. Mio ontdekte dat de meeste navigatiesystemen (PND's) zich alleen richten op de reis van A naar B. De ontwikkeling van Spirit heeft twee jaar in beslag genomen en is ontworpen om de 'planning' en 'doe' fases van een reis te verbeteren om zo een betere navigatie-ervaring te kunnen bieden. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface biedt consumenten tevens de mogelijkheid te genieten van de voordelen van een navigatiesysteem. Mio's Spirit Software zal worden geïmplementeerd in alle nieuwe producten van 2009.

Samuel Wang, President of Mio Technology Corp., zegt: " Mio's Spirit software is een doorbraak binnen de huidige navigatiesoftware ontwerpen. Door het aantal handelingen binnen de gebruikersinterface te verminderen, verbetert Spirit de indrukken van gebruikers, waardoor Mio zich op een breder marktsegment stort." Hij benadrukt dat door de implementatie van Spirit, draagbare navigatiesystemen voor meer plezier, vertrouwen en leuke reisherinneringen zullen zorgen. Tegelijkertijd helpt het gebruikers geld, tijd en moeite te besparen.

Belangrijkste kenmerken van Spirit:

· Explore Mode: bespaar tijd en moeite door gemakkelijk door kaarten te browsen en in één oogopslag alle omliggende nuttige plaatsen te zien. Het nuttige plaatsen-menu toont uitgebreide informatie zoals een geïntegreerd reisboek. Dit helpt de gebruikers onverwachte plekken te vinden terwijl ze op hun huidige locatie zijn.

· Capture Button: sla elke locatie tijdens de reis gemakkelijk op, waardoor een persoonlijk reisboek wordt gecreëerd ideaal om te delen met anderen of voor een volgend bezoek.

· Gebruiksvriendelijke Interface: de symbolen in het intuïtieve menu zijn voor iedereen gemakkelijk te begrijpen. Dankzij de logische indeling van het menu worden constante schakelingen tijdens het plannen van een route of het vinden van nuttige plaatsen, geëlimineerd.

· TruMap: ontworpen om op een traditionele kaart te lijken. De duidelijke en overzichtelijke kaart geeft de gebruiker gemak bij het lezen en verbetert de navigatie-ervaring.

· NavPix: NavPix fotonavigatie en vooraf ingeladen reisboeken helpen de gebruiker bij het vooraf plannen de reis en geven gedetailleerde informatie over de belangrijke nabijgelegen nuttige plaatsen.

Tijdens CES 2009 demonstreert Mio tevens het eerste concept van het Mobile Internet Device. Een systeem speciaal gericht op gebruikers die in toenemende mate gebruikmaken van internetdiensten. Om de draagbaarheid te vergroten, weegt het Mobile Internet Device slechts 600 gram. Het systeem bevat een accu die tot maximaal 8 uur meegaat waardoor de gebruiker overal en op elk gewenst tijdstip kan communiceren. Locatie gebonden diensten kunnen makkelijk bereikt worden via de geïntegreerde GPS-ontvanger. De specificaties en lancering worden verwacht in het tweede kwartaal van 2009.

Bezoek Mio in het Las Vegas Convention Center - North Hall, Booth 4024

Noot voor redacties

Voor meer informatie:

Mio Buzz, Mio's corp blog: www.MioBuzz.tv

###

Over Mio
Mio Technology Corp. ontwikkelt en brengt producten op de markt die het gebruikers mogelijk maken te genieten van de allerlaatste ontwikkelingen in mobiele diensten. Mio stelt wereldwijd meer dan 1500 mensen te werk en brengt zijn producten op de markt in meer dan 47 landen en regio's. Mio's Europese vestigingen bevinden zich in België, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

De producten van Mio, die autonavigatie, draagbare navigatie en navigatie PDA systemen omvatten, zijn ontwikkeld met een focus op de behoeften van consumenten. Mio's slogan 'Explore More' richt zich op het veranderen van de manier waarop mensen de wereld ervaren en wil hen laten weten dat ze de wereld makkelijk en in alle vrijheid kunnen ontdekken.

Meer informatie over de producten van Mio Technology is te vinden op http://www.mio.com/

Voor meer informatie (