Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

6 januari 2009

Besluiten
De besluiten zijn als volgt weergegeven:

* nummer

* onderwerp (vetgedrukt)

* besluit

* evt. toelichting (cursief)

1.
Aanvraag huurvergoeding voor 4 groepen Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en 1 groep Speciaal Onderwijs (SO) van de 't Ruigeveldschool
* De huurvergoeding voor 4 groepen VSO leerlingen in het gebouw van Stichting Dreei aan de Volta af te wijzen op grond van artikel 98, eerste lid onder b van de Wet op de Expertisecentra (WEC). De gewenste voorziening is niet gerechtvaardigd op grond van de aard en de omvang van de voorzieningen waarover de school reeds beschikt, voor zover deze uit de openbare kas zijn bekostigd.
* De huurvergoeding voor 1 groep SO leerlingen in het gebouw van het Medisch Kinder Dagverblijf (MKD) aan de schutlandenweg 7 goed te keuren. De totale kosten voor de goedgekeurde voorziening worden geraamd op ¤ 3.921.
* De huurvergoeding 2009 tlv van Incidenteel Onvoorzien Hoogeveen Leert brengen.

2.
Implementatie Drentse Verwijsindex (DVI)

* In te stemmen met de implementatie van de Drentse Verwijsindex.
* Het provinciale samenwerkingsconvenant voor de Drentse Verwijsindex aan te gaan.
* Het bijgevoegde Service level Agreement met Multisignaal aan te gaan.
* Te besluiten tot aansluiting op de landelijke verwijsindex en daarvoor bijgevoegd aansluitformulier voor de landelijke verwijsindex in te dienen en de aansluitovereenkomst aan te gaan.
* Voor 2009 ¤ 45.500 uit algemene reserve beschikbaar stellen voor de niet door de BDU gedekte kosten van aanschaf van de applicatie, de implementatie en het gebruik ervan.

3.
Subsidieaanvraagformulier beheerskosten Buurtwerk Bijlage 1

Invoeren van een nieuw subsidieaanvraagformulier accommodatiebeleid buurt- en dorpshuiswerk en minderheden.

4.
Vaststellen subsidieplafonds 2009 en verdeling bij overschrijding Bijlage 1
* Voor de verlening en vaststelling van de subsidies voor 2009 op de terreinen welzijn, volksgezondheid, cultuur, sport en onderwijs gelden als subsidieplafonds de in de productenraming 2009 genoemde budgetten.
* De verdeling van het beschikbare bedrag geschiedt conform de subsidiebeleidsregels: -Sport-en Sportieve Recreatie -Amateurkunst -Zorg voor ouderen, gehandicapten en zieken -Activiteiten buurt-en dorpshuiswerk en minderheden -Accommodatiebeleid buurt-en dorpshuiswerk en minderheden -Jeugd-en jongerenwerk -Kinderwerk -Maatschappelijke zorg-en dienstverlening en volksgezondheid -Peuterspeelwerk -Ontwikkelingssamenwerking

5.
Beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning Hoogeveen (Wmo) 2009-2012 Bijlage 1 + 2 + 3

De raad voorstellen het beleidsplan Wmo Hoogeveen 2009-2012 vast te stellen.

6.
Vrijwilligersverzekering

Met ingang van 1 januari 2009 een collectieve verzekering afsluiten voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

7.
Regionaal Jaarverslag Leerplicht Zuidwest Drenthe en bijlage voor de gemeente Hoogeveen voor het schooljaar 2007-2008 Bijlage 1 + 2
* Kennisnemen van de kwantitatieve en kwalitatieve aspecten van het leerplichtbeleid 2007-2008 in Zuidwest Drenthe en specifiek voor de gemeente Hoogeveen.
* Ter informatie aanbieden aan de Raad conform de toezegging 15 mei 2008.

8.
Integraal Huisvestingsplan 2009-2012 en Programma 2009 Bijlage 1

Het programma 2009 vaststellen volgens de in de 1e jaarschijf genoemde voorzieningen van het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs voor de periode 2009-2012.

9.
Effectrapportage RMC Zuidwest Drenthe 2007-2008 Bijlage 1 + 2 + 3
* Kennisnemen van kwantitatieve gegevens, knelpunten en succesfactoren van het voortijdig schoolverlaten in Zuidwest Drenthe voor het schooljaar 2007-2008.
* Ter informatie aanbieden aan de Raad, conform de toezegging 15 mei 2008.

10.
Intentie nascheiding kunststofverpakkingen uit huishoudelijk afval
* De intentie uit te spreken om het huishoudelijk kunststofverpakkingsafval dat niet via bronscheiding wordt ingezameld aanvullend met behulp van nascheidingstechnieken in te zamelen op basis van nader met Essent Milieu overeen te komen voorwaarden, conform de bij dit voorstel behorende concept-intentieverklaring.
* De uitwerking van de nader op te stellen overeenkomst in handen te stellen van Stivam.

11.
Doorontwikkelen startersbeleid; realisatie starterswoningen
* Met de corporaties het overleg starten om de mogelijkheden te onderzoeken van het doorontwikkelen van het startersbeleid en inzicht krijgen in ieders rol en taak.
* De doorontwikkeling toepassen als pilot in het dorp Hollandscheveld.