Gemeente Leeuwarderadeel


Huldiging 'Winnaars in de Sport' 2008

09-01-2009 09:27

Ruim een jaar geleden heeft de gemeente een beleidslijn vastgesteld omtrent het omgaan met kampioenschappen van individuele sporters en sporters in teamverband. In een protocol is onder anderen vastgelegd wanneer en hoe de gemeente reageert. Een ander aspect van het beleid is het jaarlijks in het zonnetje zetten van kampioenen die hier overeenkomstig het protocol voor in aanmerking komen.

Op woensdag 7 januari jl. vond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging Leeuwarderadeel (OVL) en de gemeente in De Skalm voor de eerste keer een huldiging van "Winnaars in de sport" plaats. Sportverenigingen en individuele sporters waren vooraf in de gelegenheid gesteld om zich hiervoor aan te melden. Na uitgebreide vermelding van de wapenfeiten van de sporters in 2008 door wethouder Sportzaken, mevrouw Haites, werden zij vervolgens in de bloemetjes gezet en kregen zij een fraai aandenken.

De gehuldigde winnaars zijn:


1e herenteam zaalvoetbalver. Avanti/Autoschade Posthuma: Kampioen 1e divisie C en daardoor promotie naar de eredivisie.

Dames-midweek-FHC (Friesche Handbal Combinatie, voorheen Handbalver. Stiens):
Kampioen in de midweek-competitie (voor de 2e keer).

Gianna Faats (Pencak silat karate):
Nederlands kampioen, goud op de International Paris Open, brons op de Belgian Open, goud op de Europese kampioenschappen Zwitserland.


* Karst Anema (Loopsport/atletiek):
Nationale titel Marathon Mannen 60-plus.


---