Q & I


09/01/2009

Hoyer Global Transport voert storage project uit met Qi ict

Vrijdag 2 januari 2009 hebben Cor Mol, CEO van Hoyer Global Transport, en Peter Groeneveld, CEO van Qi ict, hun handtekeningen gezet onder een contract voor het implementeren en onderhouden van een nieuw storage systeem voor Hoyer Global Transport.

Uitgangspunt voor een nieuw storage systeem bij Hoyer Global Transport was de wens om bij calamiteiten snel te kunnen beschikken over een uitwijk locatie in een tweede datacenter, waarbij zoveel mogelijk gegevens direct via replicatie en virtualisatie beschikbaar zijn.

De gecombineerde vakkennis van Qi ict op het gebied van storage, networking en datacommunicatie kwam goed van pas bij het ontwerpen van dit scenario. Om het hoofdkantoor in Spijkenisse en de uitwijklocatie in Rotterdam te kunnen voorzien van real-time replicatie is samengewerkt met Eurofiber, die een dark fiber glasvezel verbinding levert. Qi ict plaatst aan beide kanten een CWDM systeem, waardoor over de dark fiber verbinding zowel iSCSI, als Fibre Channel als Gigabit Ethernet gelijktijdig maar kleurgescheiden getransporteerd kunnen worden.

Vanwege de replicatiemogelijkheden is gekozen voor een EMC CX4 storage platform, in combinatie met diverse gevirtualiseerde servers op basis van VMware. Om de backup procedure te verbeteren wordt CommVault toegevoegd.

Door gebruik te gaan maken van deze nieuwe omgeving zal Hoyer Global Transport in staat zijn een hogere uptime te kunnen bereiken dan met de oude omgeving.

Over Hoyer Global Transport

Hoyer Global Transport b.v. is een 100% dochter van Hoyer GmbH, één van 's werelds grootste partijen op het gebied van deur-tot-deur containertransport. Het hoofdkantoor van Hoyer Global Transport is gevestigd in Spijkenisse, daarnaast zijn er vestigingen in Houston, Singapore, Shanghai, Dubai en Sao Paulo, aangevuld met een netwerk van agenten in 50 belangrijke havens. De totale omzet van de Hoyer Group wordt voor 2008 geschat op 950 miljoen Euro.

Cor Mol, CEO Hoyer Global Transport (l) en Peter Groeneveld, CEO Qi ict (r).
Cor Mol, CEO Hoyer Global Transport (l) en Peter Groeneveld, CEO Qi ict (r).