Pijnacker-Nootdorp


datum 5 januari 2009

Koninklijke Onderscheiding voor J.J. van Wijk

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt op vrijdag 9 januari om 20.00 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.J. van Wijk. Hij ontvangt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vindt plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het afscheid van de heer Van Wijk, in de brandweerkazerne aan de Nootdorpseweg 4 in Pijnacker.

Vrijwilliger
Jaap van Wijk is begonnen bij de jeugdbrandweer, waarna hij in 1971 de overstap maakte naar de vrijwillige brandweer. Hij is dus al 38 jaar actief als vrijwilliger voor het brandweerkorps van Pijnacker en later van Pijnacker-Nootdorp. Na het behalen van diverse cursussen en diploma's werd hij vervolgens benoemd tot brandwacht 2de klas, brandwacht 1ste klas en in 1995 tot hoofdbrandwacht. Daarnaast heeft hij nog diverse andere activiteiten binnen de brandweer verricht. Zo was hij actief voor de jeugdbrandweer en heeft hij veel jeugdigen geënthousiasmeerd voor de vrijwillige brandweer. Dit heeft de brandweer van Pijnacker-Nootdorp veel nieuwe leden opgeleverd.

Veiligheid
De heer Van Wijk heeft met bovenstaande activiteiten een belangrijke bijdrage geleverd aan het maatschappelijk belang van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, met name op het gebied van de veiligheid. Gemeentelijke belangen gingen hierbij vaak boven zijn privébelang. De heer Van Wijk is op 21 maart 2008 60 jaar geworden. Dit betekent dat hij per 1 januari 2009 afscheid moest nemen van de vrijwillige brandweer. Op 9 januari zal op passende en feestelijke wijze afscheid worden genomen van de heer Van Wijk bij de brandweer.