Gemeente Voerendaal

\ 9/1/2009 - Rd4 zamelt weer GFT-afval in.
Vanaf maandag 12 januari aanstaande zal Reinigingsdiensten Rd4 de GFT-afvalinzameling weer hervatten. Afgelopen week besloot de reinigingsdienst te stoppen met het ophalen van GFT-afval naar aanleiding van de strenge vorst.

Omdat de bevroren containers gevoelig zijn voor het leegkloppen in de wagen en hierdoor sneller kapot gaan, doet Rd4 een beroep op de burger om vóór het aanbieden van de container het GFT-afval zelf los te steken of los te schudden. Containers waarbij het GFT-afval niet vanzelf loslaat worden ongeledigd teruggeplaatst. In gemeenten waar wordt ingezameld volgens het volume/frequentiesysteem wordt deze handeling wel als een lediging geregistreerd.

Het servicenummer van Rd4 werd afgelopen week overspoeld door telefoontjes van mensen met vragen over de inzamelproblemen naar aanleiding van de gladheid, maar ook de invoering van de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval in Landgraaf en Brunssum zorgde voor extra vragen. Hierdoor ontstonden wachttijden aan de telefoon. Rd4 vindt het erg vervelend voor de burgers en werkt met volle sterkte om alle vragen te kunnen beantwoorden. De verwachting is echter dat ook de komende week de drukte aan de telefoon zal aanhouden. Als alternatief adviseert Rd4 de website, http://www.rd4.nl, te raadplegen voor actuele informatie of contact op te nemen via http://info@rd4.nl.