Repetities High School Musical van start

16/12/2008 15:08

Joop van den Ende Theaterproducties

Vandaag liet de cast van High School Musical met het toepasselijke nummer "The Start Of Something New" zien dat ze vol energie beginnen aan de nieuwe Nederlandse musical. Deze grote reizende familiemusical is voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien en is gebaseerd op de eerste film van High School Musical, die inmiddels een wereldwijd succes is. De jonge cast van 30 personen, met o.a. Tommie Christiaan (Troy) en Nathalie van Gent (Gabriëlla), repeteert op dit moment in studio Focus in Amsterdam. De première van High School Musical is op 25 januari 2009 in Theaters Tilburg.

High School Musical is een familiemusical die gaat over jongeren die durven te dromen, en geeft de stimulerende boodschap mee om je eigen weg te volgen. De musical vertelt het verhaal over twee middelbare scholieren. Troy, de populaire sterspeler van het basketbalteam, en Gabriëlla, een verlegen studiebol die nieuw is op school. Zij komen erachter dat ze een verborgen passie voor zingen delen. Als ze samen auditie doen voor de hoofdrol in de schoolmusical, zet dit de middelbare school East High op zijn kop... Naast Tommie Christiaan en Nathalie van Gent worden de andere hoofdrollen vertolkt door Sarah Chronis (Sharpay), Paul Boereboom (Ryan), Margo Dames (Juf Darbus) en Vastert van Aardenne (Coach Bolton). Carline Brouwer tekent voor de regie van High School Musical.

Op 20 januari 2006 werd de speciaal voor tv gemaakte film High School Musical uitgezonden op het Disney Channel in de Verenigde Staten. Wereldwijd werd High School Musical gezien door meer dan 160 miljoen mensen in meer dan 100 landen. De televisiefilm werd ook genomineerd voor maar liefst zes Emmy Awards. Onlangs ging de film High School Musical 3 in première.

Vanaf 10 januari is High School Musical voor het eerst in Nederland te zien in meer dan 35 theaters. Kaarten zijn verkrijgbaar via TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm), de theaters en www.musicals.nl (prijzen variëren per theater en/of rang).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,