Gemeente Vlaardingen


Nieuwjaarsreceptie: Verrassend Vlaardingen!

17 december 2008

logo nieuwjaarsreceptie 2009

Het college van burgemeester en wethouders nodigt alle Vlaardingse inwoners, bedrijven en instellingen uit voor de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op zaterdag 10 januari 2009 van 16.00 tot 19.00 uur in het stadhuis aan de Markt. Het thema dit jaar is Verrassend Vlaardingen!'

U kunt zich laten verrassen en informeren door Vlaardingse organisaties die zich als doel stellen om van Vlaardingen een verrassende stad te maken. We belichten eveneens de evenementen die in 2009 weer volop worden georganiseerd in Vlaardingen. Daarnaast kunt u de verschillende kanten van de stad Vlaardingen zien. Vlaardingen als havenstad, als woonstad, als winkelstad en als feeststad.

Het programma kunt u hier bekijken.

Door wie kunt u zich laten verrassen?

* Federatie Broekpolder
De Stichting Federatie Broekpolder staat aan de wieg van een uniek burgerinitiatief: het ontwikkelen en uitvoeren van een toekomstvisie op de Broekpolder als hoogwaardig natuur- en recreatiegebied met een regionale uitstraling. Er is een toekomstvisie ontwikkeld en vastgesteld. Tijdens de receptie kunt u alles over deze plannen te weten komen.

* VVV
VVV Vlaardingen is dé plek als u alles wilt weten over de verrassende kanten van Vlaardingen. In de kraam treft u foldermateriaal over diverse Vlaardingse bezienswaardigheden en kunt u vragen stellen over een Vlaardings dagje uit. Als organisator van evenementen en activiteiten kunt u vandaag al uw evenementen kenbaar maken. Kijk ook eens op www.verrassendvlaardingen.nl

* Vlaardingse organisatoren presenteren gezamenlijk de evenementen van 2009
VL-Loggerfestival, Zomerterras, Nationale gedenkdagen, Classic Yacht Regatta, Vereniging Historische Markt, het Bluesfestival en Haringpop: de organisatoren laten u kennis maken met de vele verrassende kanten van Vlaardingen. In de kraam ligt volop foldermateriaal over de Vlaardingse evenementen en u kunt uw vragen stellen over de evenementen of bepaalde programmaonderdelen.

* Stichting Stadshart
De winkeliersverenigingen uit het centrum worden door St. Stadshart vertegenwoordigd.
In de kraam kunt u met één van de bestuursleden van gedachten wisselen en horen welke evenementen door de winkeliers in 2009 zullen worden georganiseerd.

* Stadsgehoorzaal
De Stadsgehoorzaal geeft in hun kraam informatie over de voorstellingen die te zien zijn van januari tot juni 2009. Daarnaast lichten zij evenementen uit die zij zelf organiseren buiten de reguliere voorstellingen om. Denk hierbij aan X-Posure, de culturele wedstrijd voor jongeren (za. 21 mrt 2009, za.25 apr. 2009 en za. 6 juni 2009), Avonduren, een theaterfestival vol verrassingen (za. 4 feb. 2009), het Vlaardings Uitfestival (za.12 sept. 2009) en het Celtic Music Festival (za.14 nov. 2009).
* Visserij- en Vlaardings Museum
Het Visserij & Vlaardings Museum heeft de steven gericht op de toekomst. Een toekomst waarin de uitbreidingsplannen, mede dankzij genereuze sponsoren, gerealiseerd gaan worden. Een nieuw museum, waarin tegelijkertijd zowel ruimte is voor de visserij als voor de stadshistorie en de archeologie. Bekijk hier de plannen en laat u door de vrijwilligers informeren over het museum nu, over de collectie, de exposities en evenementen, de educatieve projecten, museumschip de Balder, de mogelijkheden voor groepen en de verhuur voor feesten en partijen.

* Ken uw Stad/Serviceteam VVV/Stadsgidsengroep De leden van het Serviceteam/gidsengroep vertellen u alles over de Ken-uw-Stad-cursus, die al sinds 1991 wordt georganiseerd en op 12 januari weer begint. En ook natuurlijk over de eind november gehouden Ken-uw-Stad-Kwis. Test zelf uw kennis in de kraam! Maar bovendien is het nieuwe activiteitenlijstje voor 2009 beschikbaar: er staan u in het nieuwe jaar weer een aantal leuke 'Vlaardingse' activiteiten te wachten!

* Stichting Varend Corso Westland
Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend, uniek en kleurig evenement. Dit zomerspektakel wordt in 2009 gehouden op 31 juli, 1 en 2 augustus. Dan zullen weer 60 met bloemen, planten, groenten en fruit gedecoreerde schepen een route varen van ruim 60 kilometer. Iedere boot heeft een eigen titel met speciale arrangementen, figuranten en muziek: het corso blijft verrassend en dit jaar met het thema: Lekker eigenwijs. Op vrijdag 31 juli vaart de stoet ook in Vlaardingen. Wilt u meer weten over het Varend Corso, kom dan vooral even langs.

* Havens en markten Vlaardingen
Medewerkers van havens en markten laten in hun kraam zien waarom de Vlaardingse haven en de Vlaardingse markten zo verrassend kunnen zijn. En hoe kan dat beter dan vanuit een echte marktkraam.
* Stichting Vrienden van Moravská Trebová Al veel jaren hebben Vlaardingen en Moravská Trebová een vriendenband. In de kraam kunt u zien welke zaken er de afgelopen jaren zijn uitgewisseld. Dit varieert van sportuitwisselingen, culturele uitwisselingen tot het uitwisselen van kennis en ervaring.

* Actieplan Wonen
Vlaardingen moet weer een aantrekkelijke woonstad worden waar mensen kunnen kiezen uit een gevarieerd en kwalitatief goed woningaanbod.(De gemeente en woningbouwcorporaties Waterweg Wonen en Samenwerking hebben een groot aantal verbouw- en nieuwbouwprojecten die zij de komende jaren willen realiseren. In de kraam maakt u kennis met het Actieplan Wonen en u ziet de maquettes en artist impressions van de nieuwe projecten Buizengat Oost, Parc-Drieënhuysen en Babberspolder Oost. Het Actieplan Wonen in uitvoering!