Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Amsterdam, 8 juni 2009

Paramariboplein Graffitivrij

Zaterdag 10 januari vindt om 15.00 uur op het Paramariboplein het officiële startsein plaats van het project De Baarsjes Graffitivrij. Portefeuillehouder Ab Cherribi verwijdert samen met een schoonmaakbedrijf de laatste graffiti op het plein.

Tegelijkertijd wordt het voorlopig ontwerp voor een schildering op het electriciteitshuisje op het plein gepresenteerd. Het idee om het huisje te beschilderen is een initiatief van een aantal buurtbewoners. Zij hebben er is in samenwerking met het NUON en de woningcorporatie Eigen Haard voor gezorgd dat de graffiti wordt verwijderd en dat het opgeknapt wordt. Dit is een mooie gelegenheid om het project De Baarsjes Graffitivrij te presenteren en te proosten op een graffitivrij Paramariboplein.

Het project de Baarsjes Graffitivrij is een tweejarig project om de graffiti in het stadsdeel aan te pakken. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf verwijdert in opdracht van De Baarsjes twee jaar lang de graffiti met als doel een graffitivrij stadsdeel.

Het schoonmaakbedrijf start met het schoonmaken van de straten waar zich de meeste graffiti bevindt, dit zijn over het algemeen de hoofdstraten. Vervolgens wordt de graffiti in de omliggende buurten verwijderd. Wanneer een straat een eerste schoonmaakbeurt heeft ondergaan, controleert het schoonmaakbedrijf wekelijks of er nieuwe graffiti is aangebracht. Als dat het geval is, wordt dat binnen een week verwijderd.

In principe wordt alle graffiti verwijderd, mits de eigenaar van het object waar de graffiti op zit hier bezwaar tegen maakt. Als een eigenaar bezwaar heeft tegen het schoonmaken van zijn of haar eigendom, kan dit worden doorgegeven aan het stadsdeel: stadsdeel@baarsjes.amsterdam.nl of via Antwoord 14 020.