Lotto terug op televisie

09/01/2009 10:55

De Lotto

Lotto is een samenwerking aangegaan met RTL Nederland en SNP Holding om Lotto weer onder de aandacht te brengen op de Nederlandse televisie. Lotto zal vanaf zaterdag 10 januari terug zijn op televisie met de wekelijkse trekking van Lotto en vanaf donderdag 22 januari met een gloednieuw tv-programma "Battle of the Stars".

Nadat Lotto is gestopt met het sponsoren van het tv-programma "Weekend Miljonairs", is gezocht naar een tv-programma dat beter aansluit bij de waarden van Lotto. "In het nieuwe televisieprogramma "Battle of the Stars" gaan twee bekende Nederlanders iedere week de strijd met elkaar aan in een pittige sportieve competitie. Van zwemmen tot schaatsen! Zij worden ieder gecoacht door een bekende sporter of coach. De kandidaten spelen niet alleen voor de winst en de fun, maar zij kiezen ook iedere week een sportvereniging uit die zij hiermee ondersteunen. Dat is precies waar Lotto voor staat. Een leuk spel spelen om te winnen, maar tegelijkertijd de Nederlandse sport steunen", aldus Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto.

Quinty Trustfull, presentatrice van het programma geeft aan: "'Battle Of The Stars' wordt heel spannend, want de BN'ers worden echt fanatiek getraind door grootheden in de sport en dat maakt de strijd alleen maar feller. Het werkt natuurlijk extra motiverend dat met een overwinning een sportvereniging wordt ondersteund met bijvoorbeeld nieuwe materialen, outfits of een inrichting voor de kantine".

De uitslag van de Lotto-trekking zal vanaf zaterdag 10 januari wekelijks te zien zijn bij RTL 4 rond de klok van 19.50 uur na het RTL Nieuws en het programma "Battle of the Stars" is wekelijks te volgen bij RTL 4 vanaf donderdag 22 januari tussen 22.30-23.00 uur.

In de eerste aflevering staan presentatrices Anita Witzier en Nikkie Plessen centraal. Zij gaan de 100 meter vrije slag zwemmen en zullen gecoacht worden door respectievelijk zwemtoppers Inge de Bruin en Marleen Veldhuis. Marleen is tevens ambassadeur van De Lotto.

Over Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.