High School Musical komt tot leven in theater

09/01/2009 16:28

Joop van den Ende Theaterproducties

Eerste try-out High School Musical in Hoorn

Morgenavond vindt in Schouwburg Het Park in Hoorn de eerste voorstelling plaats van de reizende musical High School Musical. Na een intensieve repetitieperiode in Focus Amsterdam beginnen morgen de try-outs voor het publiek. Het is voor het eerst dat deze familiemusical in Nederland tot leven wordt gebracht in het theater, met de stoerste zangers en dansers van Nederland en een spectaculaire liveband. De première van High School Musical is op 25 januari in Theaters Tilburg.

Disney's High School Musical is gebaseerd op de gelijknamige eerste film en is inmiddels uitgegroeid tot een absolute wereldhit. Deze familiemusical gaat over jongeren die durven te dromen en geeft de stimulerende boodschap mee om je eigen weg te volgen. De musical is in het Nederlands en de populairste liedjes worden in het Engels gezongen.

High School Musical vertelt het verhaal over twee middelbare scholieren. Troy, de populaire sterspeler van het basketbalteam, en Gabriëlla, een verlegen studiebol die nieuw is op school. Zij komen erachter dat ze een verborgen passie voor zingen delen. Als ze samen auditie doen voor de hoofdrol in de schoolmusical, zet dit de middelbare school East High op zijn kop...

Op 20 januari 2006 werd de speciaal voor tv gemaakte film High School Musical uitgezonden op het Disney Channel in de Verenigde Staten. Wereldwijd werd High School Musical gezien door meer dan 160 miljoen mensen in meer dan 100 landen. De televisiefilm werd ook genomineerd voor maar liefst zes Emmy Awards. Onlangs ging de film High School Musical 3 in première.

High School Musical is nu in Nederland te zien in meer dan 35 theaters. Kaarten zijn verkrijgbaar via TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm), de theaters en www.hsmdemusical.nl (prijzen variëren per theater en/of rang).





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,