Politie Gelderland-Zuid

Aanrijdingen op A2

Waardenburg, 10-01-2009 o Zaterdagmorgen rond 11.00 uur vonden er twee aanrijdingen plaats op de A2 ter hoogte van Waardenburg.

Een 35-jarige automobiliste uit Helmond reed over de A2 in de richting van Utrecht. Doordat ze uit moest wijken voor een andere auto kwam ze in een slip terecht, waardoor de auto begon te tollen. Een 57-jarige automobilist uit Uden die achter haar reed, kon niet meer op tijd remmen en reed in de flank van de auto. Door de aanrijding raakte een 47-jarige vrouw uit Haarlem, die bij de 57-jarige in de auto zat, bekneld. Zij is later overgebracht naar het ziekenhuis. De 35-jarige had last van haar nek en is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

Tweede aanrijding

Honderd meter achter de eerste aanrijding ontstond korte tijd later opnieuw aan aanrijding tussen twee autos en een vrachtauto. Ten gevolge van de eerste aanrijding remden beide autos. De bestuurder in de vrachtauto merkte dit te laat op en schampte beide autos voor hem. Hierbij ontstond alleen blikschade, niemand raakte gewond. De A2 werd korte tijd afgesloten. Vrij snel kon één rijstrook weer vrijgegeven worden. Rond 12.45 uur werd de snelweg weer vrijgegeven. (10)