Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 10-01-2009

Tweede verdachte aangehouden in vuurwerkonderzoek Giessen

ZUNDERT: Het Regionaal Milieuteam heeft afgelopen week een 36-jarige inwoner van Gorichem aangehouden. De aanhouding is verricht naar aanleiding van het onderzoek naar de vuurwerkopslag die op 29 december jl. werd gevonden aan de Industrieweg in Giessen. De politie trof er toen 1500 kilo zwaar illegaal vuurwerk aan. Eerder hield de politie al een 44-jarige man uit Zuilichem aan.

Tijdens het onderzoek dat volgde op de eerste aanhouding bleek dat ook de 36-jarige man uit Gorichem een aandeel heeft in de opslag en handel van het vuurwerk. In opdracht van het Functioneel Parket Milieu is hij afgelopen woensdag aangehouden door rechercheurs van het Regionaal Milieuteam. Na de aanhouding zijn in zn woning 60 mortierpijpen aangetroffen en in beslag genomen. Deze pijpen worden gebruikt om professioneel vuurwerk (mortierbommen) mee af te schieten. Vrijdag is de man voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij is in bewaring gesteld. De politie gaat door met het onderzoek en sluit meerdere aanhouding niet uit. De zaak kwam aan het rollen na een tip via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Politie onderzoekt beroving

ETTEN-LEUR: Aan de Schoolstraat zijn vrijdagavond een 23-jarige inwoonster van Etten-Leur en haar moeder beroofd. Rond 19:15 uur bedreigde een nog onbekende man het tweetal met een mes, waarna een gering geldbedrag afhandig werd gemaakt. De politie stelt een
onderzoek in.

Politie houdt zeven verdachten aan: 750 hennepplanten in beslag genomen

BREDA: Aan de Lijndonk heeft de politie vrijdagavond zes inwoners van Tilburg en een man uit Goirle aangehouden. De leeftijden variëren van 22 tot 43 jaar. Het zevental wordt verdacht van het bezit van
softdrugs. De politie heeft 750 hennepplanten in beslag genomen. Agenten zagen de mannen dozen overladen van een bestelbus in een personenauto. Toen agenten de mannen aanspraken hingen zij een onsamenhangend verhaal op. Bij controle bleek dat de dozen gevuld waren met jonge plantjes. De zeven verdachten zijn in verzekering gesteld.

Verstoring openbare orde leidt tot aanhouding

BREDA: Een 24-jarige inwoner van Breda is vrijdagavond aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De Bredanaar was uit een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat gezet, maar kwam weer terug om opnieuw een opstootje te veroorzaken. Toen hij nogmaals uit de zaak werd gezet heeft de politie hem aangehouden. Na verhoor is hij in de loop van de zaterdag heengezonden.

Leegstaande boerderij verloren na uitslaande brand

ETTEN-LEUR: Aan het Schuitvaartjaagpad is zaterdagmorgen door nog onbekende in een boerderij een binnenbrand ontstaan. De boerderij moet als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft drie blusvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Rond 12:00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De politie heeft tot 14:15 uur gezorgd voor een wegafzetting.

Keukenbrand mondt uit in uitslaande brand

ZUNDERT: In de keuken van een hotel-restaurant aan de Bredaseweg in Zundert is zaterdagmorgen een keukenbrand uitgemond in een uitslaande brand. Rond 12:50 uur werd de brand gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. De brandweer heeft twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een tankwagen ingezet om het vuur te bestrijden. Niemand raakte gewond. Het aanwezige personeel kon het pand tijdig verlaten.

Auteur: Henk Snepvangers