Politie Noord- en Oost Gelderland

Epe - hout van oplegger veroorzaakt schade


De auto van een 33-jarige vrouw uit Nunspeet is vrijdagochtend 9 januari beschadigd, toen ze in botsing kwam met een stuk hout dat uit de oplegger van een vrachtwagen stak.


De aanrijding gebeurde rond 10.54 uur op de Soerelseweg in Epe. De Nunspeetse reed in de richting van Epe toen een tegemoetkomende vrachtauto met oplegger haar passeerde. Op dat moment hoorde ze een harde knal. Een stuk hout van de vrachtwagen had de voorkant van haar auto geraakt. De politie in Epe is op zoek naar de bestuurder van deze vrachtwagen en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.


Ermelo - rijbewijs ingenomen


De politie in Ermelo heeft in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari het rijbewijs ingenomen van een 36-jarige Harderwijker voor rijden onder invloed.


De politie zag de man rond 03.45 uur over de Harderwijkerweg rijden. De man reed links over de weg. Hierop werd hij staande gehouden. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.63 promille aan. Het rijbewijs van de man is hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


In de nacht van vrijdag op zaterdag werden daarnaast in Ermelo 16 boetes uitgeschreven: fietsen zonder verlichting (10x), rood licht (1x), snelheid (4x), openbare dronkenschap (1x).


Vaassen - snelheidscontrole in de wijk


De politie heeft vrijdag 9 januari tussen 11.15 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden in Vaassen. In totaal kregen 7 automobilisten een boete voor te hard rijden.


Er werd gecontroleerd op de kruising Industrieweg / Koekoeksweg. Dit is een 30 km zone en een route van en naar scholen, de sporthal en het centrum. De hoogst gemeten snelheid was 47 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan. De politie zal ook dit jaar weer regelmatig op snelheid controleren in de 30 km/uur zones.


--Einde berichten--

-----------------------



---- --