Politie Zuid-Holland-Zuid

9/1 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 10-01-2009 o Persberichten distrit I

BINNENBRAND
DORDRECHT Bij een binnenbrand in een woning aan de Paul Krugerstraat is de 57-jarige bewoner lichtgewond geraakt. De man liep ademhalingsproblemen toen zijn wasmachine in brand vloog. Voor hem is een ambulance ter plaatse gekomen. Kortsluiting is waarschijnlijk de oorzaak geweest. De schade viel uiteindelijk mee, alleen de wasmachine raakte verloren.

VERDACHTE VAN BEROVING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is op 9 januari op het Bagijnhof aangehouden. Hij kwam als verdachte naar voren in een onderzoek naar de beroving van een 14-jarige jongen uit Dordrecht op 10 juli 2008. De verdachte vroeg toen het slachtoffer om 20 euro te wisselen. In plaats te wisselen, gaf hij de jongen een klap en pakte het wisselgeld van hem af. De jongen deed aangifte en de verdachte is in verzekering gesteld.

VERDACHTEN VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een jongen van 16 en een man van 19 jaar, beiden uit Dordrecht, zijn op 10 januari op de Snipstraat en Havikstraat aangehouden. De twee zouden op 14 november een 22-jarige man uit Dordrecht op het Vogelplein hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer en de 19-jarige kennen elkaar en hadden onenigheid. De 22-jarige liep kneuzingen op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De twee zijn in verzekering gesteld.

SPIJKERBROEKDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 30-jarige man uit Dordrecht is op 9 januari op de Achterom aangehouden. Een agent zag een worsteling tussen twee mannen, waarbij een zich los wist te trekken en wegrende. De agent hield hem staande om erachter te komen wat er aan de hand was. Het bleek dat de staandegehouden man door een personeelslid van een winkel was vastgehouden, omdat hij uit een winkel een spijkerbroek zou hebben gestolen. De weggerende verdachte werd na een paar meter al achterhaald door de agent. Hij bleek nog meer spullen bij zich te hebben, waarvan de herkomst op zn minst twijfelachtig was. Alle spullen zijn beslaggenomen en de man is na verhoor in vrijheid gesteld.

JONGETJE AANGEREDEN
ZWIJNDRECHT Een 5-jarig jongetje uit Zwijndrecht is op 9 januari op de Gerrit van der Veenstraat door een auto overreden. Deze werd bestuurd door een 54-jarige vrouw uit Zwijndrecht. De jongen rende tussen twee geparkeerde autos door en een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De jongen liep een gebroken bovenbeen en mogelijk een aantal gebroken ribben. Over eventueel ander inwendig letsel is niets bekend. Het slachtoffertje is naar een ziekenhuis in Rotterdam overgebracht.

DRONKEN
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht is op 10 januari op de Rijksstraatweg aangehouden. De beginnend bestuurder had veel teveel gedronken en kon zijn rijbewijs inleveren. Hij reed veel te hard en leek van de politie te willen wegrijden. Dat lukte niet.