Politie Zuid-Holland-Zuid

10/1 Hoeksche Waard

Dordrecht, 10-01-2009 o Persberichten district III

AUTOBESTUURDER GEZOCHT
OUD-BEIJERLAND De politie zoekt een autobestuurder die een aanrijding heeft gehad met een 12-jarige jongen uit Oud-Beijerland. Deze aanrijding gebeurde op vrijdagmiddag 9 januari 2009 rond 13.00 uur bij de uitgang van een tuincentrum aan de Kloosring in Oud-Beijerland. De jongen fietste over de Kloosring en er kwam op dat moment vanaf de uitrit van het tuincentrum een auto. De 12-jarige stopte op het hoekje en de wagen kwam links de bocht om en raakte de fiets van het slachtoffer. Hierdoor viel de jongen met zijn fiets op de grond. De bestuurder kwam zijn auto uit en vroeg hoe het ging. De automobilist vroeg verder waar de jongen woonde en of hij iets kon doen. De 12-jarige wist niet goed antwoord te geven. Hierna reed de autobestuurder weg. De politie verzoekt hem contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief), zodat de schade aan fiets alsnog geregeld kan worden. De bestuurder reed in een zwarte auto en was tussen de 20/25 jaar.

VERDACHTE VAN WINKELDIEFSTAL AANGEHOUDEN
S-GRAVENDEEL De politie in Amsterdam heeft op 9 januari een 26-jarige Amsterdamse aangehouden. Ze zou op 17 november in een winkel aan de Smidsweg in s-Gravendeel een jas ter waarde enkele honderden euros hebben weggenomen. De politie startte een onderzoek waaruit de naam van de verdachte naar voren kwam. Zij werd landelijk gesignaleerd en in Amsterdam gevonden. Ze is overgebracht naar Dordrecht, waar ze in verzekering is gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

LICHTGEWONDE BIJ AANRIJDING
OUD-BEIJERLAND Een 16-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland is op 9 januari lichtgewond geraakt toen hij werd op de Beneden Molendijk aangereden door een personenauto. Deze werd bestuurd door een 28-jarige man uit Breda. Hij wilde afslaan en zag kennelijk de bromfietser over het hoofd. Deze bleek een schaafwond aan zijn been te hebben.