Politie Zuid-Holland-Zuid

10/1 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 10-01-2009 o Persberichten district II

VERLICHTINGSCONTROLES: 31 BEKEURINGEN
ALBLASSERWAARD/VIJFHEERENLANDEN Fietsverlichtingscontroles op 7, 8 en 9 januari in Giessenburg, Hoornaar, Arkel en Gorinchem hebben in totaal 31 bekeuringen opgeleverd. Agenten controleerden telkens tussen 07.00 en 08.30 uur op schoolgaande routes. De combinatie van duisternis en mist/sneeuw maakt het extra belangrijk om met goed werkende verlichting de weg op te gaan. De politie blijft de komende tijd op allerlei plekken in de gehele regio controles houden.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
GORINCHEM Een 22-jarige automobilist uit Gorinchem is op 9 januari op het Sint Jorisplein aangehouden. Kort daarvoor had hij op de Nieuwe Hoven een 53-jarige fietser uit Gorinchem aangereden. Deze man liep een pijnlijk scheenbeen op. De 22-jarige reed na de aanrijding door en kon snel daarna worden aangehouden. Hij verklaarde niets van een aanrijding gemerkt te hebben.

DEUK IN AUTO: MAN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is op 9 januari op de Rembrandtlaan aangehouden. De man was kennelijk dronken en sloeg met een volle boodschappentas een deuk in een personenauto. Een getuige zag het gebeuren, volgde de verdachte en belde de politie. De auto was slechts drie uur oud. De man is in vrijheid gesteld en heeft en dagvaarding meegekregen.