Protestantse Kerk in Nederland


Protestantse Kerk Nederland: Cursus Lutherana in Amsterdam

za 10 januari 2009 - za 21 maart 2009
In de Protestantse Kerk zijn de lutherse en calvinistische tradities samengekomen. Maar hoe bewust zijn lutheranen zich van hun traditie? En wat weten andere leden van de Protestantse Kerk van de lutherse theologie en het luthers kerkelijk leven?

Voor geïnteresseerden wordt in het eerste kwartaal van 2009 in Amsterdam een cursus Lutherana gegeven. De deelnemers maken kennis met Luther en de tijd waarin hij leefde. Ze verdiepen zich in zijn preken en zijn verhouding tot het Jodendom. Ook maken zij kennis met Luthers ideeën over Maria, het Magnificat en met zijn leer van de rechtvaardiging en de beroemde twee-regimentenleer. Uiteraard komen de lutherse belijdenisgeschriften ter sprake en wordt ingegaan op de relatie Luther en Calvijn en Luther en Nederland.

Daarnaast maken de cursisten actief kennis met de lutherse liturgie. Docenten: dr. S. Hiebsch (die de cursus samenstelde), prof. dr. W. Balke, prof. dr. J.P. Boendermaker, drs. J.C. Klok, dr. K.G. van Manen, ds. H. Mudde, dr. E. van der Veer en drs. T. Verduijn.

De cursus komt voort uit de vroegere Lutherse Leken Opleiding en wordt georganiseerd door Theologische Vorming Gemeenteleden (TVG) en het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie.

De cursusdagen zijn op de zaterdagen 10 en 24 januari, 7 en 21 februari, 7 en 21 maart 2009. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

Kosten: EUR 150 inclusief uitvoerig cursusmateriaal, koffie en thee (zelf lunch meebrengen). Plaats en tijden: Augustanakerk, Erasmusgracht 24 te Amsterdam. Elke cursusdag duurt van 10.0015.00 uur.

Informatie en aanmelding: tel. (06) 11 53 76 77, j.koerts@pkn.nl, www.toerustingeneducatie.pkn.nl.