Ingezonden persbericht


Filmhuis Cavia programma januari 2009: Vechtsportfilms

Het nieuwe jaar begint sportief bij Filmhuis Cavia. Iedereen die het goede voornemen heeft om meer te gaan sporten kan zich bij Cavia laten inspireren aan de hand van films in het teken van vechtsport en zelfverdediging. Begin januari is er een minifilmfestival rondom capoeira. De weken daarna vertonen we drie verschillende vechtsportfilms uit het verre oosten.

Zaterdag 10 en zondag 11 januari (aanvangstijden nog niet bekend)

2nd Capoeira Film Festival

Films, documentaires, discussies, fotografie en een kindermatinee in het teken van capoeira. Capoeira is een Braziliaanse stijl van muziek, dans en zelfverdediging van Afrikaanse origine. In deze editie van het festival wordt aandacht besteed aan sociale kwesties binnen de capoeira gemeenschappen.

Getoonde titels:

Gatos (Cats) (Gali Meiri, Brazilië, 2005 | 52 min, taal Portugees en Hebreeuws en ondertiteling Engels)

Documentaire die aan de hand van vier jongeren laat zien wat de invloed van het toerisme heeft op een klein Braziliaans dorp.

Ginga: A Capoeira Documentary (Gustavo Moraes, Brazilië, 2004 | 55 min, taal Portugees en ondertiteling Engels)

Documentaire over vijf jongeren die door meester Jelon Vieira getraind worden en hun leven zien veranderen wanneer ze met hun meester gaan reizen door de VS.

Mestre Bimba: A Capoeira Illuminada (Luis Fernando Goulart, Brazilië, 2006 | taal Portugees en ondertiteling Engels)

Documentaire over Mestre Bimba die tot zijn dood in 1974 de grootste capoeirista was en ervoor zorgde dat capoeira gelegaliseerd werd.

Donderdag 15 en vrijdag 16 januari om 20u30

Ong Bak (Prachya Pinkaew, Thailand, 2003 | 105 min, taal Thais en ondertiteling Nederlands, 35 mm)

In een thais dorp wordt het hoofd van een heilig Boeddhabeeld gestolen en moet de sterkste jongeman van het dorp deze terughalen. Wat volgt zijn duizelingwekkende stunts en talloze muay thai gevechten waar geen stuntman aan te pas is gekomen.

Donderdag 22 en vrijdag 23 januari om 20u30

Beautiful Boxer (Ekachai Uekrongtham, Thailand, 2003 | 118 min, taal Thais en ondertiteling Nederlands, 35 mm)

Biografisch drama over Nong Toom die met de opbrengsten van muay thai wedstrijden zijn geslachtsoperatie bekostigde. Een echte sportfilm waarin de underdog na een harde leerschool zegeviert.

Donderdag 29 en vrijdag 30 januari om 20u30

Zatoïchi (Takeshi Kitano, Japan, 2003 | 116 min, taal Japans en ondertiteling Nederlands, 35 mm)

Meeslepende samoeraifilm over een blinde masseur die zichzelf en mensen in nood nog goed weet te redden met zijn onnavolgbare reflexen. Een film waarin briljante vechtscènes worden vermengd met pure slapstick en muzikale intermezzo's.

Van Hallstraat 52-1
1051 HH Amsterdam
T 020-6811419
E pers@filmhuiscavia.nl
E info@filmhuiscavia.nl
I www.filmhuiscavia.nl


---- --