Evangelische Omroep

Nr. 003
Hilversum, 7 januari 2009

SPRAAKMAKENDE KONINKLIJKE LIEFDES IN BLAUW BLOED
Blauw Bloed, zaterdag 10 januari 2009, 19:20 uur, Nederland 2

Het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed start in de uitzending van zaterdag een reeks items over 'spraakmakende koninklijke liefdes'. De serie begint met een liefdesgeschiedenis die de Britse monarchie in de jaren dertig van de vorige eeuw op haar grondvesten deed wankelen. Koning Edward VIII werd verliefd op Wallis Simpson, een Amerikaanse die al twee keer gescheiden was. De grote vraag was of het Britse volk haar als koningin zou accepteren. Iedereen hield de adem in: koos Edward voor de liefde of de troon?

Ronnie Tober
Daarnaast in Blauw Bloed een interview met Ronnie Tober. De zanger zit al meer dan 45 jaar in de muziek. Tober werd bekend met nummers als 'Rozen voor Sandra' en 'Morgen'. Maar wat weinig mensen weten is dat de zanger een speciale band heeft met ons koningshuis en al vele keren ontmoetingen heeft gehad met leden van de koninklijke familie. Dat levert hem iedere keer weer een bijzonder 'Oranjemoment' op. In Blauw Bloed vertelt hij over zijn oranjegevoelens.

Julianajaar 2009
Verder in Blauw Bloed aandacht voor het speciale Julianajaar 2009. Op uiteenlopende manieren en op verschillende lokaties wordt dit jaar stilgestaan bij de honderdste geboortedag van de oud-vorstin.

Fototentoonstelling Soestdijk
Een nieuwe fototentoonstelling op Paleis Soestdijk geeft in vogelvlucht een overzicht van Juliana's leven in het 'witte huis in het groen'. In de studio van Blauw Bloed is koningshuisdeskundige Fred Lammers te gast, die zelf ook de nodige voetstappen op Paleis Soestdijk heeft liggen.

Let op! In verband met 'Korenslag' begint deze aflevering van Blauw Bloed een kwartier eerder dan normaal. Vanaf 19:20 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep