Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING

Wake voor Gaza

Zaterdag 10 januari 2009, 11.00 - 13.00 uur
Domkerk, Domplein, Utrecht

Doekle Terpstra is een van de sprekers tijdens een wake voor Gaza. Om uiting te geven aan de afschuw en woede over het geweld in Gaza en om solidariteit te betonen met Palestijnse en Israëlische slachtoffers organiseert United Civilians for Peace aanstaande zaterdag 10 januari een Wake voor Gaza in de Utrechtse Domkerk.

Het geweld in de Gazastrook heeft tot nu toe aan honderden Palestijnen het leven gekost. Enkele duizenden mensen zijn gewond, veel slachtoffers zijn onschuldige burgers. Het geweld is overal en de mensen in Gaza kunnen geen kant op. Ook in het zuiden van Israël heerst angst: enkele burgers zijn gedood door raketten uit Gaza, de raketbeschietingen gaan door.

De wake is een moment van bezinning en protest met sprekers als Doekle Terpstra, de Palestijns-Nederlandse journalist Imad el Kaka en de Culemborgse dominee Henri Veldhuis. De bijeenkomst wordt afgesloten met een oecumenisch middaggebed georganiseerd door het Citypastoraat van de Domkerk en de Nikola Communiteit.

Voor alle dodelijke slachtoffers wordt een kaars aangestoken en de deelnemers worden opgeroepen zelf een bloem mee te nemen. Op www.stopgeweldingaza.nl kan een petitie ondertekend worden.

Meer informatie: www.unitedcivilians.nl een samenwerkingsverband van Cordaid, ICCO, IKV Pax Christi en Oxfam Novib.

Noot voor redacties (

Ingezonden persbericht