Dienstenbond CNV

Nieuws

9 januari 2009

Teleurstellend eindbod cao FloraHolland

CNV Dienstenbond is teleurgesteld over het eindbod dat door de directie van FloraHolland bij de cao-onderhandelingen is neergelegd. Met name de loonstijging van 2,75% per 1 april 2009 voor een cao van 15 maanden is onder de maat. CNV Dienstenbond is van mening dat FloraHolland nog voldoende financiële ruimte heeft om aan de loonvraag van 3,5% voor een cao van 12 maanden te voldoen. Helaas ziet FloraHolland dat anders en heeft zij een mager eindbod neergelegd. Er zal hierover niet verder onderhandeld worden. Het eindbod is volgens CNV Dienstenbond het maximaal haalbare resultaat dat via onderhandelingen kan worden bereikt. Het woord is daarom aan de leden van CNV Dienstenbond. Zij mogen zich in ledenvergaderingen uitspreken over het eindbod.

Constructief
CNV Dienstenbond heeft zich in de onderhandelingen steeds constructief opgesteld. Daarbij heeft CNV Dienstenbond oog voor de economische omstandigheden, de ontstane pensioensituatie en de wens tot harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. Niet indexeren van het pensioen en een stijging van de pensioenpremie in Aalsmeer zijn voor CNV Dienstenbond bespreekbaar, als dat gecompenseerd kan worden door een stijging van de vergoeding voor woon-werkverkeer binnen heel FloraHolland. Het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden (afschaffen vergoedingen en toeslagen/introduceren nieuwe loonschalen/verleggen overwerkgrens) is voor CNV Dienstenbond bespreekbaar als medewerkers volledig gecompenseerd worden via een harmonisatietoeslag en hun perspectief behouden. Maar daarbij heeft CNV Dienstenbond wel steeds in het achterhoofd dat een fatsoenlijke loonsverhoging van 3,5% over 12 maanden wel noodzakelijk is.

Onvoldoende
Het feit dat FloraHolland wel stappen doet in de richting van CNV Dienstenbond door in haar voorstellen jeugdschalen verder af te schaffen, opleiding en ontplooiing van medewerkers verder te ondersteunen, een arbeidsvoorwaardenkeuzemenu te introduceren en het vrijwillig doorwerken na 65 jaar aantrekkelijk te maken is niet voldoende voor CNV Dienstenbond om positief te oordelen over dit eindbod.

Ledenvergaderingen
Hierbij ontvangt u de volledige tekst van het eindbod. In ledenvergaderingen zal verder gesproken worden over het eindbod en kunt u uw mening geven. Komt allen!

Aalsmeer 20 januari 11.00 uur 110.13 Filmzaal Hoofdgebouw Aalsmeer 21 januari 19.30 uur 110.13 Filmzaal Hoofdgebouw Eelde 22 januari 09.30 uur
Naaldwijk 20 januari 11.30 uur Toren 7.09
Rijnsburg 22 januari 10.00 uur Floratine

Steun blijft hard nodig!
U ziet het. De onderhandelingen hebben voor CNV Dienstenbond niet het gewenste resultaat. Wij begrijpen dat dit voor medewerkers van FloraHolland een flinke tegenvaller is. In de ledenvergaderingen zullen we ons moeten buigen over de vraag hoe hier verder mee om te gaan. Steun voor CNV Dienstenbond is daarbij van groot belang. Wordt lid!