Gemeente Woudrichem

Branden in de gemeente Woudrichem

Op de avond van vrijdag 9 januari hebben er twee branden gewoed in de gemeente Woudrichem. De locaties betreffen de Eng in Giessen (schoorsteenbrand) en de Burgemeester Scholtenlaan in Andel (oorzaak nog onbekend bij het verschijnen van dit bericht). De bewoners hebben in beide gevallen tijdig hun woning kunnen verlaten.

De meldingen kwamen allebei iets voor 20.00 uur bij de brandweer binnen. De brandweercorpsen uit de omgeving zijn ingeschakeld.

Giessen

De brand heeft zich beperkt tot de schoorsteen, er is vooral rook- en waterschade aan het pand.

Andel

Het huis waar de brand ontstond is uitgebrand. Via de zolder is de brand overgeslagen naar de naastgelegen woning waarvan de zolder is uitgebrand. De rest van het huis en het huis ernaast hebben veel rook- en waterschade opgelopen. De laatste woning van het blok heeft vooral rookschade.

De meeste bewoners van de betreffende woningen zijn gisteravond in het gemeentehuis opgevangen en verblijven nu bij familie of vrienden. Het bureau slachtofferhulp is hierbij ingeschakeld. Mocht u zelf behoefte hebben aan slachtofferhulp dan is het telefoonnummer 0900-0101. Als u nadere informatie wenst dan kunt u zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur contact opnemen met de gemeente Woudrichem op telefoonnummer 06-51 56 42 22

De huisdieren (katten) van de bewoners zijn door de schrik gevlucht. De kans bestaat dat zij in de omgeving van het woonblok rondzwerven. Als u één van de dieren tegenkomt wilt u dan contact opnemen met de dierenambulance, 073-6146070.