Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hoorn, zaterdag 10 januari 2009

Een leger Aan dokters en verpleegsters VERRASt

DE BEWONERS in Noord-Holland

Vandaag vindt er een poppeninvasie plaats van ruim 300 mensgrote exemplaren. Zij zijn verkleed als medisch specialisten en verpleegkundigen en trekken door heel Heerhugowaard en omgeving en worden verspreid in de tuinen van de bewoners. Deze bijzondere en unieke actie in 'ziekenhuisland' heeft het Westfriesgasthuis opgezet om de bewoners in en rond Heerhugowaard op een ludieke wijze te informeren dat het de deuren van de nieuwe vestiging in Heerhugowaard heeft geopend.

Persoonlijke zorg dichtbij
"Met deze groots opgezette poppenactie, die ongetwijfeld geen Heerhugowaarder ontgaat, willen we benadrukken dat persoonlijke zorg voor onze klanten hoog in ons vaandel staat, aldus Mieke Boots, communicatie adviseur van het Westfriesgasthuis. "Daarom informeren we de bewoners letterlijk huis-aan-huis en vragen om medewerking aan onze poppenactie. We onderscheiden ons graag als ziekenhuis. Dat zie je ook terug in onze zorgverlening."

Ivonne Schellingerhout, vestigingsmanager Westfriesgasthuis te Heerhugowaard: "Persoonlijke zorg is het toverwoord van onze gloednieuwe vestiging. Wij gaan verder dan het bieden van goede zorg alleen. Onze klanten krijgen veel extra service zonder hiervoor te hoeven betalen. Internetfaciliteiten, gratis koffie en thee, een informatiescherm in de wachtruimte met daarop eventuele uitlooptijden en mobiel bellen is toegestaan. We hebben tevens een bel- en sms-service, waarmee langere wachttijden worden voorkomen. Klanten kunnen gerust nog wat langer winkelen in het naast gelegen winkelcentrum Middenwaard. We sms-en wel als onze klant bijna aan de beurt is. Binnenkort kunnen afspraken ook online worden gemaakt. Kortom: we bieden een breed scala aan extra persoonlijke diensten, naast natuurlijk een uitstekende medische zorg aan jong en oud.''

Open dag
Naast de grote poppenactie organiseert het Westfriesgasthuis vandaag ook een open dag voor geïnteresseerden die de nieuwe vestiging willen bekijken. Diverse activiteiten zijn georganiseerd, zoals zelf bloedprikken, gipsen, bloeddruk meten en voor de kinderen is een speciaal knuffelberenspreekuur. Er vinden diverse demonstraties plaats met een digitaal röntgenapparaat en echoapparaat. Verder verstrekt de polikliniek onder andere informatie over ouderengeneeskunde.

Over Westfriesgasthuis
Westfriesgasthuis is een modern, regionaal opleidingsziekenhuis met vestigingen in Hoorn en Enkhuizen. Onlangs heeft het een nieuwe vestiging geopend in Heerhugowaard. In totaal zijn 2.000 personen werkzaam in het Westfriesgasthuis. Jaarlijks worden ongeveer 17.000 patiënten opgenomen, er zijn 95.000 verpleegdagen en 236.000 polikliniek bezoeken. In Heerhugowaard wordt een breed zorgaanbod geboden, met in eerste instantie negen specialismen. Enkele hiervan zijn cardiologie, chirurgie, kind & jeugd en orthopedie. Later dit jaar volgen longgeneeskunde, gynaecologie en verpleegkundig neurologisch consulenten met spreekuren.