Politie Zeeland


---


W-64-2009 Aanrijding met letsel, oorzaak drank
Een 23-jarige man uit Heinkenszand is vannacht gewond geraakt bij een, door hemzelf veroorzaakt, verkeersongeval in Vlissingen.
Omstreeks 01.39 uur vannacht werd gemeld dat er een auto tegen een bloembak was aangereden op de Spuikomweg in Vlissingen. Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen werden zij aangesproken door de veroorzaker van het ongeluk, een 23-jarige automobilist uit Heinkenszand. Hij verklaarde teveel te hebben gedronken en de agenten zagen dat hij flink gewond was aan een hand. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek een pees in zijn hand te zijn doorgesneden. Van de man is een blaastest afgenomen waaruit inderdaad bleek dat hij teveel had gedronken. Er is geen definitieve ademanalyse bij de man gedaan, omdat hij opgenomen werd in het ziekenhuis. Derhalve werd een bloedproef afgenomen. Door zijn drankgebruik kan de man pas vandaag worden geopereerd. Het rijbewijs van de man is ingenomen omdat hij beginnend bestuurder is. De auto van de verdachte is total loss en is weggesleept door een takelbedrijf. Medewerkers van Delta zijn gekomen om naar een, eveneens door de man, beschadigde lichtmast te bekijken. Deze is door een hoogwerker weggehaald, omdat het onverantwoord was om de lichtmast langs de weg te laten staan. De schade wordt gemeld aan de gemeente Vlissingen.

O-65-2009 Snorfietser rijdt met teveel drank op
Omstreeks 01.25 uur vannacht zagen agenten van de Zeeuwse politie een snorfietser rijden zonder verlichting.
De snorfietser reed een geslotenverklaring op de Ring in Burgh Haamstede in en de agenten wilden de betrokkene laten stoppen. De bestuurder wilde dit echter niet en sloeg op een gegeven moment linksaf de Dapperweg in. Helaas had hij geen rekening gehouden met de vrieskou en hij gleed onderuit. Door de agenten werd op straat een blaastest afgenomen van de jongen. Hieruit bleek dat hij veel teveel had gedronken. De 16-jarige snorfietser uit Burgh Haamstede is meegegaan naar het politiebureau en heeft aldaar zijn maaginhoud op het arrestantentoilet gedeponeerd. Het rijbewijs van de jongen is ingevorderd, omdat hij vijf keer teveel gedronken had. De moeder van de verdachte is hem op komen halen en heeft de jongen mee naar huis genomen. Ook kreeg hij nog twee bekeuringen mee: één voor het rijden zonder licht en één voor het negeren van de geslotenverklaring.

O-66-2009 Rijbewijs ingevorderd van drankrijder
Omstreeks 22.35 uur gisteravond zagen agenten van de Zeeuwse politie een automobilist rijden op de Nieuwe Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen.
Omdat de automobilist nogal slingerde en zich niet aan de gestelde maximum snelheid hield, besloten de agenten de bestuurder een blaastest af te nemen. Het resultaat bleek een 'f' wat zoveel wil zeggen dat de man veel teveel had gedronken. De bestuurder, een 33-jarige man uit de gemeente Goes, is meegegaan naar het politiebureau waar is onderzocht hoeveel de man nu daadwerkelijk gedronken had. Daar bleek dat de man ruim drie keer zoveel alcohol had gedronken dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en wordt opgestuurd naar de officier van justitie die nu een beslissing moet nemen over al dan niet teruggeven van het dokument. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.