Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 10-01-2009

Auto tegen boom

EXLOO Vrijdagavond is een 20-jarige automobiliste uit Coevorden met haar auto tegen een boom gebotst. De vrouw reed om de Oude Dijk in de richting van Tweede Exloërmond. Ter hoogte van de Oostervleddersdijk raakte zij in de bocht naar rechts in de slip en belandde daardoor tegen een boom aan de rechterkant van de weg. De vrouw is door de brandweer uit haar auto gehaald. Zij is overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen waar het letsel bleek mee te vallen. (08-002486)

Zonder rijbewijs tegen boom

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20-jarige man uit Hoogezand-Sappemeer tegen een boom gereden. De man reed met zijn auto over de A28 in de richting van Hoogeveen toen hij op de lus van het klaverblad in de richting van Assen moest remmen voor de voorliggende bestuurder. Hierbij verloor hij de macht over het stuur, draaide rond en belandde achterwaarts tegen een aantal bomen welke links van de rijbaan staan. Bij de controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hiervoor zal de man een proces verbaal ontvangen. Aan het ongeval hield de man geen letsel over. (09-002546)

Automobilist ziet tegenligger over het hoofd

HOLLANDSCHEVELD Vrijdagmiddag is een 80-jarige automobilist uit Hoogeveen tegen een 52-jarige automobiliste uit Drogteropslagen gebotst. De man reed op de Rieghoogstensdijk in de richting van Slagharen toen hij ter hoogte van de Langedijk linksaf wilde slaan een woonwijk in. Hierbij zag hij de tegemoetkomende automobiliste over het hoofd, welke een botsing niet meer kon voorkomen. De man is ter controle overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (09-002434)

Te hard door de bocht

HOLLANSCHEVELD Een 20-jarige automobilist uit Geesbrug is vrijdagavond tegen twee tegenliggers gebotst. De man reed op Rieghoogstensdijk komende uit de richting van Noordscheschut toen hij ter hoogte van de 31e wijk de bocht te kort nam en met een hoge snelheid over de drempels reed. Hierdoor raakte de man gedeeltelijk op de verkeerde weghelft en schampte met zijn auto de linkerzijde van de auto van een 63-jarige automobilist uit Schotland. Daarna raakte hij ook de linkerzijde van een 22-jarige automobiliste uit Tiendeveen. Deze vrouw is door de klap even buiten bewustzijn geweest en moest door de brandweer uit haar auto worden geknipt. Hierna is zij voor onderzoek overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis waar het letsel bleek mee te vallen. (08-002521)

Auto in de sloot

SPIER Een 63-jarige man automobilist uit Hoogeveen is vrijdagmiddag met zijn auto in de sloot beland. De man reed op de A28 in de richting van Hoogeveen. Hij reed op de linkerrijbaan toen hij met zijn wielen in de middenberm terecht kwam. De man wilde corrigeerde door naar rechts te sturen waarop zijn auto 180 graden draaide en vervolgens achterwaarts terecht in de sloot kwam. De brandweer heeft de man uit het voertuig moeten knippen. Hij is vervolgens met een hersenschudding en enkele botbreuken overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis. (09-002460)

Bromfietsers aangehouden

ASSEN Tijdens een surveillance in de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten twee mannen op een bromfiets rijden zonder helm. Toen zij de mannen wilden aanhouden gingen deze er te voet vandoor. Na een korte achtervolging met konden de mannen van 34 jaar en 23 jaar, beiden uit Assen, worden aangehouden. Bij de ademanalyse blies de 23-jarige bestuurder 390 ug/l (0,9 promille). De man heeft hiervoor een bekeuring ontvangen. Tevens hebben beiden mannen een bekeuring ontvangen voor het niet dragen van de helm. (09-002541)

Alcomobilist aangehouden

PAPENVOORT Vrijdagavond is een 43-jarige automobilist uit Musselkanaal op de Borgerderstraat aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag. Agenten hielden de man staande en namen een blaastest af. Bij deze ademanalyse blies de man 755 ug/l (1,7 promille). De man bleek een recidivist te zijn. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-002510)

Winkeldief aangehouden

SMILDE Een 51-jarige vrouw uit Rolde is vrijdagmiddag op heterdaad aangehouden voor een winkeldiefstal. De vrouw wilde in een winkel aan de Veenhoopsweg enkele raamalarmen meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde hierop de politie. De vrouw is met een transactie van 150,- naar huis gezonden. (09-002440)

Aanhouding voor bedreiging en mishandeling

EMMEN Een 18-jarige man uit Emmen en een 19-jarige man uit Zwartemeer zijn vrijdagmiddag in een woning aan de Valterlaan aangehouden voor bedreiging en mishandeling. De mannen zouden een 45-jarige man uit Nieuw Weerdinge hebben bedreigd en mishandeld. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. (09-002368)

Aanhouding huiselijk geweld

ZWEELOO Vrijdagavond is een 19-jarige man uit Emmen aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou eerder die middag zijn vriendin hebben mishandeld. Deze alarmeerde de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (09-002464)

Brand door vuurwerk

KLAZIENAVEEN Vrijdagmiddag is bij clubgebouw aan de Broekweg een poging tot brandstichting gepleegd. Onbekenden hebben door een kapot raam vuurwerk naar binnen gegooid waardoor de vloerbedekking vlam vatte. De politie onderzoekt de zaak. (09-002403)

Politie onderzoekt diefstal auto

HOOGEVEEN Vrijdagavond is op het Beukemaplein een auto ontvreemd. De 45-jarige eigenaresse uit Noordscheschut had haar auto eerder die avond geparkeerd op het Beukemaplein. Toen zij na enkele uren terug kwam merkte zij dat haar auto was verdwenen. De politie onderzoekt de zaak. (09-002488)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280