Pure India expositie in Veldhoven


Indrukwekkende fototentoonstelling bij Oogenlust over Indiase volken

VELDHOVEN, 20090109 -- Oogenlust organiseert vanaf zaterdag 10 januari de expositie `Pure India'. Een fototentoonstelling van de befaamde fotografen Henk Bothof en Martin Bakker. Zij fotografeerden tijdens hun talloze reizen ontroerende portretten van bijzondere Indiase volken. Mensen uit eeuwenoude traditionele beschavingen die binnen enkele decennia kunnen verdwijnen door de wereldwijde verwesterlijking. De fototentoonstelling baarde eerder veel opzien tijdens het Amsterdam India Festival. De foto's zijn in de bijzondere showroom van Oogenlust omringd door een prachtige collectie bloemen, planten, glas en aardewerk. De expositie duurt tot 22 februari 2009, www.oogenlust.com.

Boek Pure India
De foto's van de tentoonstelling zijn gebundeld in het boek dat dezelfde naam draagt als de expositie: Pure India. Op zaterdag 31 januari zullen de fotografen Henk Bothof en Martin Bakker van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn om over hun werk te vertellen en hun boek te signeren.
LLink reispresentatrice Floortje Dessing schreef het voorwoord. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar het goede doel KidsRights.

Tentoonstelling
De tentoonstelling bestaat uit 23 levensgrote foto's (gesponsord door Epson Nederland). Samen met het boek Pure India vormt de expositie een beelddocument van bijzondere Indiase volken en hun gewoonten en tradities. De geportretteerde mensen zijn ontspannen in hun natuurlijke omgeving gefotografeerd. Dit was mogelijk dankzij goede communicatie met een lokale gids die de taal sprak, de mensen kende en hen informeerde. Die ontspannenheid ademen de foto's uit.

Oogenlust
In de zeven meter hoge showroom van Oogenlust zijn diverse collecties van o.a. glas -en aardewerk, kaarsen en natuurlijk een zee aan bloemen en planten te bewonderen. Marcel van Dijk, eigenaar van Oogenlust, creëert unieke sferen op basis van plantaardig materiaal. Dit alles wordt bedacht, gecoördineerd en uitgevoerd vanuit hun bijzondere locatie in Veldhoven. Met 40 medewerkers in dienst is Oogenlust een absolute topper in zijn vakgebied en zeker een bezoek waard.


Fotoboek ISBN: 9789-90-8690-175-3 en verkrijgbaar bij Oogenlust ¤ 39,-
De foto's zijn in een oplage van 5 of 10 stuks afgedrukt (vanaf 60x90cm)
en zijn te koop vanaf ¤ 1.150,-