Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, 20 november 2008

Wat het lichaam niet vergeet

Zoektocht naar échte schoonheid, seksualiteit en kwetsbaarheid

Toneelgroep Oostpool presenteert Wat het lichaam niet vergeet, de eerste productie die gemaakt en gespeeld wordt door het nieuwe spelersensemble van het gezelschap. Deze

prikkelende voorstelling van huisregisseur Marcus Azzini is ontstaan vanuit zijn fascinatie voor het lichaam. De blikken op, het ervaren van en de begeertes van het lichaam. Wat het lichaam niet vergeet is een daad van verlangen een glimp op te vangen van het menselijk lichaam in zijn seksuele, brutale, kwetsbare, valse en ware schoonheid. Van 6 tot en met 20 januari 2009 is de voorstelling te zien in Huis Oostpool, Arnhem en maakt aansluitend een landelijke tournee tot en met 21 februari 2009. De première vindt plaats op zaterdag 10 januari 2009.

'Vroeger stond een naakt lichaam gelijk aan kwetsbaarheid. Als je de kleren weghaalde, zag je de essentie van een persoon. Tegenwoordig is het lichaam net zo koopbaar als kleding.

Het is een nieuwe façade. Een pantser om achter te schuilen. Daarmee lijkt de laatste mogelijkheid om iemand écht te zien verkeken.' (Terry Rodgers, beeldend kunstenaar)

In deze beeldende en associatieve voorstelling presenteert regisseur Marcus Azzini zich in zijn meest extreme vorm: zónder pantser.

regie Marcus Azzini scenografie Dries Verhoeven muziek Helge Slikker dramaturgie Inés Sauer spel Lard Adrian, Eva Duijvestein, Joep van der Geest, Sanne den Hartogh, Ali Ben Horsting,

Kirsten Mulder, Janneke Remmers, Stefan Rokebrand, Eva Marie de Waal

Marcus Azzini, regisseur

Vanaf 1 januari 2009 is Marcus Azzini, samen met Erik Whien, als huisregisseur verbonden aan Toneelgroep Oostpool. Marcus werd geboren te São Paulo, Brazilië en woonde ruim 15 jaar in Amsterdam, waar hij de regieopleiding volgde aan de Toneelschool. Na zijn afstuderen regisseerde hij onder andere Peanuts (Theatercompagnie), Phaedra's Love (TEATRO), de musical Hair (Seadside Productions), Sexual Perversity en recentelijk Romeo over Julia (Rick Engelkens Productions/MTV).

Over Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool is een vitaal en geëngageerd Arnhems gezelschap van jonge theatermakers die hun persoonlijke thema's in relatie brengen tot de grote gebeurtenissen in een complexe wereld. Een wereld waar we greep op denken te hebben via technologie, politiek en ratio, maar die steeds weer ongrijpbaar blijkt te zijn.

Toneelgroep Oostpool zet theatrale metaforen in die het onverklaarbare wat minder onverklaarbaar maken. Die troost bieden, inzicht veroorzaken en je het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat.

Per 1 januari 2009 starten twee huisregisseurs: Marcus Azzini (36) en Erik Whien (30), die opereren onder artistiek directeur Rob Klinkenberg. Onderdeel van het artistieke team is ook het nieuwe ensemble van de zeven vaste acteurs: Lard Adrian, Joep van der Geest, Sanne den Hartogh, Ali Ben Horsting, Maria Kraakman, Kirsten Mulder en Stefan Rokebrand.

Toneelgroep Oostpool bestaat sinds 2001 en behoort tot de grote professionele gezelschappen in Nederland. Vanuit de thuisbasis ­ Huis Oostpool in Arnhem ­ verovert het gezelschap een breed eigen publiek en van daaruit in het hele land.

Einde persbericht ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot aan de redactie

Voor nadere informatie, foto's en interviews kunt u contact opnemen met Birgit Bergman, medewerker public relations/pers van Toneelgroep Oostpool, telefoon (026) 35 390 35, birgit@toneelgroepoostpool.nl of kijk op www.toneelgroepoostpool.nl