Provincie Noord-Brabant

|Persbericht + uitnodiging                         |

|Datum         |
|6 januari 2009|
|Nummer        |
|4             |
zaterdag 10 januari start Elfstedentocht in Brabant

Op zaterdag 10 januari wordt de Elfstedentocht in Brabant gehouden. Echter, niet over het Friese ijs maar met de Brabantse bus. Iedereen in Brabant kan gratis meedoen aan deze wedstrijd. Degene die de slimste route per bus uitstippelt en daarmee de meeste stempels verzamelt, is winnaar van een prijzenpakket ter waarde van E2500. Deze 'Elfstedentocht per bus' is de officiele start van de proef van provincie Noord-Brabant, waarbij busreizigers tussen de 12 en 65 jaar voor E 0,60 cent per rit (in spits E 0,90) reizen vanaf 1 januari jl.

Gedeputeerde Annemarie Moons geeft om 09.00 uur het startsein bij de stempelpost op de Grote Markt in Breda en reikt om 16.00 uur de prijs uit aan de winnaar bij de finish op de Parade in 's-Hertogenbosch. Pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Spelregels Deelnemers kunnen een speciale stempelkaart en stempels gratis afhalen bij de stempelposten in elf steden in Brabant. Dit zijn: Roosendaal (Markt), Etten-Leur (Bogaart), Breda (Grote Markt), Oosterhout (Markt), Waalwijk (Vredesplein), Tilburg (Kerkenbosplaats), Boxtel (Markt), Uden (Markt), Boxmeer (Weijerplein), Oss (Walplein) en de finish in 's-Hertogenbosch (Parade). Deelnemers mogen zelf bepalen waar zij starten en welke stempelposten zij aandoen. Diegene die om 16:00 uur de stempelkaart met de meeste (geldige) stempels overhandigt bij de finish in 's-Hertogenbosch, is winnaar. De prijs is een uitgebreid prijzenpakket ter waarde van E2500, bestaande uit onder andere een ballonvaart, een Efteling jaarabonnement, concertkaarten, diner- shop-, en saunawaardebonnen en nog veel meer. Meer informatie over de spelregels, voorwaarden etc. zijn te vinden op www.brabant.nl/bus. Goedkoper met de bus De Brabantse Elfstedentocht per bus wordt georganiseerd door de provincie Noord-Brabant. Dit evenement is de officiele start van de proef met goedkope buskaartjes, welke 1 januari jl. gestart is onder de noemer 'De bus. Beter dus.' Bij deze proef kunnen personen tussen12 en 65 jaar voor E 0,60 (in daluren) en E 0,90 (in spitsuren) per rit maximaal een uur reizen in Brabant. Deze proef geldt niet voor de regio Eindhoven. In deze regio is het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) vervoersverantwoordelijke. De provincie zoekt momenteel samen met het SRE en vervoerder Hermes naar tariefmaatregelen die aansluiten op de provinciale proef. De provincie wil met de proef het openbaar vervoer aantrekkelijker maken en zodoende files verminderen, het milieu besparen en stimuleren dat (met name oudere) mensen kunnen participeren in de samenleving.

Programma Lokatie: Grote Markt Breda (tevens stempelpost) 09.00 uur Starthandeling door Annemarie Moons, gedeputeerde Openbaar Vervoer Provincie Noord-Brabant

Lokatie: Parade 'sHertogenbosch (tevens stempelpost) 15.00 uur Ontvangst gasten en deelnemers met koek en zopie Optreden dweilorkest en aansluitend band TILT 16.00 uur Einde elfstedentocht/ sluiting deelname 16.05 uur Bekendmaking winnaar + prijsuitreiking door Annemarie Moons 16.15 uur Optreden band TILT Alle stempelposten zijn uiteraard in feestelijke winterse sferen met o.a. koek en zopie.