WildWorld prolongeert workshop 'Train-een-Tijger!'


DEVENTER, 20090110 -- Projectbureau WildWorld stelt naar aanleiding van de eerste succesvolle serie workshops 'Train-een-Tijger!' in 2008 nieuwe data open voor inschrijving vanaf maart 2009. Wederom zal het programma plaats vinden op locatie bij Roofdierenopvangcentrum Pantera in het Friese Nijeberkoop. GeĂŻnteresseerden kunnen uitsluitend via de website www.wildworld.nl plaatsen reserveren voor de workshops op de beschikbare woensdagen en zaterdagen. Voor groepen wordt in overleg een datum ingepland.

Dierenwelzijn

Moderne technieken van diertraining worden in dierentuinen en dierenopvangcentra steeds meer toegepast om met medewerking van de dieren routinematig gezondheidscontroles uit te kunnen voeren. Tijgers die op verzoek tegen de tralies van het verblijf leunen om hun vacht door de dierverzorgers te laten controleren, chimpansees die vrijwillig hun arm aanreiken aan de dierenarts voor het afnemen van een bloedmonster, en neushoorns die geduldig hun hoeven laten verzorgen - het zijn slechts enkele mogelijkheden die tot dit boeiende deelgebied van de dierpsychologie behoren. Goed doordachte diertrainingsprogramma's houden de dieren bovendien fysiek en mentaal fit.

Veilig

Voor iedereen die wil weten hoe de communicatie met wilde dieren precies tot stand komt en dat ook daadwerkelijk in de praktijk wil gaan ervaren, biedt WildWorld de vijf uur durende workshop 'Train-een-Tijger!'. De deelnemers uit de eerste serie workshops bleken zeer divers: van dieren- en natuurliefhebbers, honden- en paardentrainers tot communicatie- en teammanagers. Uiteraard vindt al het contact met de katachtige roofdieren, waaronder leeuwen, tijgers en jaguars, volledig veilig plaats vanaf de buitenzijde van de dierverblijven.

http://www.wildworld.nl





ingezonden persbericht