ProRail

Persbericht

08-01-2009

Andere verhalen over het spoor: 'Geen grappen met het Gein bij Abcoudeâ

Presentatrice Corine Boon bezoekt in aflevering zes van Spoor van Leven de weduwe van Rien Nouwen. Samen met Jan Swinkels voorkwam Rien dat het riviertje het Gein aan het dorpsgezicht van Abcoude zou worden onttrokken. Ook gaat Corine met architect Jan van Belkum naar het mede door hem ontworpen station Amsterdam Bijlmer. Spoor van Leven laat wekelijks de meest uiteenlopende verhalen zien van het leven over, op, langs en rond het spoor. Met het programma wil ProRail het spoorbewustzijn in Nederland vergroten en daarmee onder meer op de risicoâs van het spoor te wijzen.

In deze zesde aflevering staat het traject Amsterdam â Utrecht centraal. Corine bezoekt onder meer Utrecht waar twee stalen bruggen uit de jaren â30 voor veel geluidshinder zorgen. In Breukelen staat middenin het stationsgebied een historische molen. Door de vele veranderingen in het gebied is er grote discussie over de vraag of de molen verplaatst moet worden. En we nemen een kijkje in de Mat â24, een historische trein die zijn standplaats heeft in het Spoorwegmuseum van Utrecht.
Â
Reis en kijk mee met Spoor van Leven. Het spoor dat de samenleving niet alleen doorkruist maar ook samenbrengt en verbindt.

Uitzending zondag 11 januari om 15.55 uur bij RTL 4, herhaling 18 januari 09.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.spoorvanleven.nl.