Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

Joyriden na feestje loopt niet goed af


Publicatiedatum: 11-1-2009 10:53:15

DUIVEN - Een 22-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, joyriden en doorrijden na een aanrijding.

Een verjaardagsfeestje in Duiven waar de drank kennelijk rijk vloeide eindigde voor de Arnhemmer op het politiebureau. De jongeman zou de autosleutels van een vriend hebben gepakt en daarmee zijn gaan rijden. De rotonde tussen de Mercurius en de Saturnus in Duiven bleek een te groot obstakel, waardoor hij op de vluchtheuvel de bebording plat reed. Hierna zou hij nog zijn doorgereden de brug over richting Westsingel. Hier is hij gestopt vanwege twee lekke voorbanden en toen stonden plotseling z'n vrienden bij hem. Agenten kregen een melding van de aanrijding bij de rotonde en troffen de auto net voorbij de scherpe bocht op de Saturnus aan. De verdachte verklaarde dat hij had gereden en dat hij had gedronken en dat hij schade had veroorzaakt. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd.

De auto was flink beschadigd. Mogelijk heeft de brokkenpiloot ook schade veroorzaakt aan andere geparkeerde auto's. De politie onderzoekt de zaak.
(09-004122)