Ingezonden persbericht


Nieuwe uitgave van 'Bed & Breakfast in Nederland' is verschenen

Het nieuwe boek 'Bed & Breakfast in Nederland' bevat ruim 1530 bijzondere logeeradressen, verspreid over heel Nederland. De dikke bundel telt maar liefst 720 pagina's met uitgebreide omschrijvingen van de bed & breakfasts, kleurenfoto's en e-mail en website adressen. Dit alles is aangevuld met informatie over de omgeving en talrijke tips voor uitstapjes en activiteiten. Het dikste en meest complete boek over Bed & Breakfast in Nederland ligt nu in de winkel.

Binnenkijken
De locaties zijn voorzien van kleurenfoto's van interieur, exterieur, tuin en/of omgeving. De foto's geven u natuurlijk een eerste indruk van het bed & Breakfast; om écht de sfeer te proeven moet u er geweest zijn. Ieder bed & breakfast biedt namelijk een unieke beleving. En de gastfamilies stellen alles in het werk om u een aangenaam verblijf te bieden.

Zoeken en vinden
Het aanbod is uiterst gevarieerd: van eenvoudig tot heel luxe, van stad tot platteland, van ouderwetse boerderij tot moderne villa, van kasteel tot woonboot; het is allemaal in het boek te vinden. De gemiddelde kamerprijs van een bed & breakfast is 70 Euro. In het boek staan kamerprijzen (voor twee personen) tussen de 35 en 265 Euro per nacht. De prijsrange is groot, maar bij tweederde van de bed & breakfasts ligt de kamerprijs tussen de 50 en 70 Euro. Alle locaties staan gerangschikt per provincie en met behulp van de gedetailleerde kaarten van Nederland en het alfabetische plaatsnamenregister kunt u ze gemakkelijk zoeken en vinden.

Voor ieder wat wils
B&B's zijn verspreid door heel Nederland. Ze brengen de gemoedelijkheid van een dorp, de uitgestrektheid van het platteland of het bruisende van een grote stad. Er is een enorm groot aanbod vlakbij alle plaatsen en bezienswaardigheden die u wilt ontdekken. B&B's zijn perfect voor een weekendje in de stad; dichtbij winkels, restaurants, theaters en het nachtleven. Maar B&B's zijn ook ideaal om uit te rusten; er zijn huizen buiten het stedelijk gebied met uitzicht op weilanden, bos, rivier of de zee. En ook wat betreft het type woning is de keuze enorm groot. Wat dacht u van een monumentaal pand of een ecologische boerderij, een plaggenhut of een tipitent? Veel van de accommodaties zijn gevestigd in gerestaureerde huizen. Breng een aantal nachten door in een oude school, een herenhuis, een pastorie of een molen. En in elk huis is er van alles te beleven: een galerie, een theehuis, een museum of de mogelijkheid om een creatieve, inspirerende of leerzame workshop te volgen. Nieuw of authentiek, in de stad of op het platteland, bed & breakfasts voldoen aan de laatste normen van comfort en voorzieningen.

Lokale kennis
Een van de belangrijke voordelen van een bed & breakfast is de lokale kennis van de gastfamilie. De gastheer of gastvrouw woont vaak al jaren in de stad of streek en kent de omgeving op zijn of haar duimpje. Welke activiteiten zijn er mogelijk, waar zijn de 'hotspots' en welke attracties zijn een bezoek waard? Zij kunnen u vertellen over de cultuurhistorie van de streek, de flora en fauna in het gebied en de mooiste recreatiegebieden. Uw gastvrouw of gastheer is ervaringsdeskundige die rekening houdt met specifieke wensen. De verborgen plekken van de stad, de beste winkel voor x, y en z en dat kleine restaurantje om de hoek kan wel eens een basis zijn voor een geslaagd weekendje weg. Een verblijf in een B&B geeft u de mogelijkheid om te leven als een 'local', contact te hebben met de 'locals' en alles te weten te komen van de omgeving. En om het u gemakkelijk te maken, ligt er vaak een uitgebreide verzameling aan gidsen, folders en wandel- en fietsroutes voor u klaar.

Fietsen met overnachting
Op de gedetailleerde kaarten in het boek zijn naast de bed & breakfasts ook de landelijke fietsroutes (LF-routes) afgebeeld. Dit zijn doorgaande, bewegwijzerde fietsroutes die stedelijk en landelijk gebied op een aantrekkelijke wijze met elkaar verbinden. Bij elkaar vormen ze een wijdvertakt landelijk netwerk van ruim 4.500 kilometer, waarmee u ontelbare fietstochten kunt samenstellen. De LF-routes in combinatie met de bed & breakfast adressen zijn ideaal voor het uitstippelen van een fietsvakantie.

Het boek is verkrijgbaar in de Nederlandse en Vlaamse boekhandel, bij de VVV's, via de internetboekhandels (waaronder Bol.com) en via www.bedandbreakfast.nl.

Bed & Breakfast is populair
De populariteit van overnachten in een bed & breakfast is de afgelopen tien jaar sterk toegenomen. Steeds meer mensen ontdekken de charme van deze kleinschalige en duurzame accommodatievorm. Bed & Breakfast is logeren bij mensen thuis en dat maakt slapen in een bed & Breakfast al een beleving op zich. Ook de economische ontwikkeling is een belangrijke drijvende kracht: steeds meer mensen ontdekken dat een bed & breakfast - door een goede prijs-kwaliteitverhouding - aantrekkelijker kan zijn dan andere accommodatievormen. Met de stijgende vraag is ook het aanbod toegenomen. Van de huidige bed & breakfasts is meer dan de helft in de afgelopen vier jaar opgericht.

Technische specificaties

* ISBN : 978-90-809223-3-4

* Prijs : ¤ 22,95

* NUR : 505 | accommodatiegidsen

* Verschijningsdatum : Januari 2009

* Titel : Bed & Breakfast in Nederland

* Auteurs : J.P.M. Hoedemaker-Arens, C.G.B. Waale-Klerks
* Formaat : 170 x 190 mm

* Uitvoering : Genaaid gebonden

* Druk : 1

* Aantal pagina's : 720

* Uitgever : Bed & Breakfast Nederland

----------
Noot voor de redactie,