Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 11-01-2009

Te veel gedronken

LEUSDEN In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari hebben agenten een 34-jarige man uit Leusden aangehouden omdat hij met teveel alcohol op zijn auto tegen een betonnen paal had gereden.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdige aanrijding aan de Hamersveldseweg. Ter plaatse troffen agenten de man aan bij zijn auto. De man gaf aan gesneden te zijn door een andere auto, waardoor de botsing was ontstaan. Ook gaf hij aan gedronken te hebben. Een eerste blaastest bevestigde dit, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ademanalyse wees uit dat de man 830 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich verder moeten verantwoorden bij jusitie.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT In de ochtend van zaterdag 10 januari is aan het Neptunusplein een controle geweest op fietsen in het voetgangersgebied. Hierbij hebben twee mensen een boete gekregen.

Tasjesroof onder bedreiging

AMERSFOORT Zaterdagavond 10 januari is een 21-jarige vrouw uit Amersfoort onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van haar tas.

Omstreeks 19.40 uur liep de vrouw over de Kersenbaan toen zij tussen het Smallepad en de Utrechtseweg door een man bedreigd werd met een vuurwapen. De man beroofde de vrouw van haar tas, waarna hij er vandoor ging in de richting van het station.

Signalement:


- Blanke man tussen de 20 en 25 jaar


- Ongeveer 1.80 m lang


- Tenger tot normaal postuur


- De man droeg een wit sweatshirt met gestikte letters op de borst, een witte baseballpet en (waarschijnlijk) witte trainingsbroek

Heeft u informatie over deze beroving? Neem dan contact op met de politie in Eemland zuid via 0900-8844.

Ongeval

AMERSFOORT Vrijdagochtend 9 januari kreeg de politie omstreeks 10.50 uur een melding van een ongeval aan de Daltonstraat/Franklinstraat.

Ter plaatse bleek een 43-jarige automobiliste uit Amersfoort verblind te zijn geweest door de zon, toen zij vanaf de Franklinstraat de Daltonstraat op wilde rijden. Hierdoor zag zij een 70-jarige vrouw uit Amersfoort die over de Daltonstraat fietste over het hoofd en kwam met haar in botsing. De fietster brak hierbij haar been en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Heling

AMERSFOORT Zaterdagmiddag 10 januari heeft de politie een 67-jarige Amersfoorter aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

De man reed omstreeks 14.40 uur door het rode licht, waarna hij door agenten werd staande gehouden aan de Zangvogelweg. Na controle van het framenummer bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. De man verklaarde de fiets op straat gekocht te hebben. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari heeft de politie twee mannen van 19 jaar, afkomstig uit Zwolle en Haarlem, aangehouden op verdenking van vernieling.

De mannen werden aangehouden op de Ringweg Koppel, nadat een melding binnen was gekomen dat zij beelden uit een tuin aan de Keerkring hadden vernield. De mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.