Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - heterdaad betrapt


De politie in Apeldoorn heeft een 46-jarige auto-inbreker aangehouden, nadat hij was gezien door een 43-jarige buurtbewoner.


De politie kreeg rond 21.50 uur de melding van de buurtbewoner dat hij net een man een ruit van een auto op de parkeerplaats aan de Rustenburgstraat had zien inslaan. De verdachte was hierop weggefietst. De politie kon de man even later na een korte achtervolging op de Mariastraat aanhouden. De man bleek uit de auto een navigatiesysteem te hebben gestolen en is ingesloten voor nader verhoor.


Apeldoorn - rijbewijs ingenomen


De politie heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari het rijbewijs ingenomen van een 33-jarige Apeldoorner voor rijden onder invloed.


Politieagenten zagen de automobilist rond 04.20 uur al bellend rijden op de Kalverstraat. Toen de agenten hem op de Prins Willem Alexanderlaan hiervoor staande hielden, bleek uit de blaastest dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.32 promille aan. Het rijbewijs van de man is hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - bromfietser gewond


Een 41- jarige bromfietser uit Apeldoorn is zaterdagmiddag 10 januari bij een aanrijding op de Zutphensestraat gewond geraakt.


De bromfietser wilde rond 17.35 uur de Zutphensestraat oversteken. Hij ging hierbij tussen stilstaande auto's door en zag hierbij een aankomende auto over de andere rijbaan over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 23-jarige automobilist kwam met de schrik vrij en zijn auto had alleen lakschade. De bromfietser is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Lukas Ziekenhuis. De bromfietser bleek onder invloed van alcohol en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


A50 (klarenbeek- gem apeldoorn) - hond op snelweg


Een loslopende hond heeft zaterdagmiddag 10 januari een aanrijding veroorzaakt op de A50 ter hoogte van Klarenbeek.


De hond kwam rond 12.15 uur ineens onder de vangrail door de snelweg oplopen. Een 29-jarige automobilist uit Utrecht kon de hond niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Hierbij kwam de hond om het leven. De dierenambulance heeft de hond meegenomen.



---- --