Politie Utrecht

persberichten stad Utrecht, 12.57 uur

Utrecht, 11-01-2009

Steekpartij

UTRECHT Zaterdagmorgen 11 januari is een 33-jarige man uit Tiel gewond geraakt op de Damstrraat. Een medewerker van cameratoezicht zag rond 06.00 uur dat een vechtpartij was ontstaan voor een horecagelegenheid. Agenten waren snel ter plaatsen en trofen een groep aan van zes personen, waaronder de 33-jarige man. Hij bleek met een scherp voorwerp te zijn gestoken. Omdat op dat moment niet duidelijk was wie het slachtoffer gestoken had, heeft de politie een 24-jarige man uit Utrecht, een 28-jarige man uit Frankrijk en drie mannen van 20, 24 en 27 jaar uit Culemborg aangehouden. Na verhoor bleek dat de drie mannen uit Culemborg kennissen waren van het slachtoffer en geen verdachte zijn in deze zaak. Zij zijn in de loop van de morgen in vrijheid gesteld. Vermoedelijk heeft het groepje vrienden uit Culemborg en Tiel onenigheid gekregen in een horecagelegenheid en is de ruzie op straat geëscaleerd. De Utrechter en de Fransman zitten nog vast voor nader verhoor. Het slachtoffer is per ambucance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat zijn verwondingen niet levensbedreigend waren.

Taxichauffeur gewond

UTRECHT / BILTHOVEN De politie onderzoekt een steekincident waarbij een 24-jarige taxichauffeur gewond is geraakt. Zaterdagavond 10 januari rond 22.10 uur kreeg de politie een melding dat op het Janskerkhof een taxichauffeur stond met verwondingen aan zijn arm. Ter plaatse verklaarde de man dat hij drie mannen van Houten naar Bilthoven had gebracht. Hier kreeg hij onenigheid met zijn passagiers over de betaling waarop hij met een scherp voorwerp werd gestoken. Agenten hebben een ambulance laten komen en hij kon ter plaatse behandeld worden aan zijn verwondingen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beroving

UTRECHT Een 16-jarige jongen uit Utrecht is in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari beroofd van zijn mobiele telefoon en portemonnee. De jongen fietste rond 04.15 uur langs de Nedereinseplas in de richting van Nieuwegein. Ter hoogte van de skipiste passeerde hij vier fietsers. Kort daarna kwam één van deze jongens naast hem fietsen en trapte tegen zijn fiets aan waardoor hij viel. Hij schreeuwde dat hij zijn spullen moest afgeven. Een tweede jongen sloeg hem op het achterhoofd. Nadat hij zijn spullen had gegeven is de jongen snel weggefietst in de richting van Nieuwegein. Hij zag dat het viertal ook in die richting fietsten. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Volgens het slachtoffer is de fietser die hem een trap gaf ongeveer 17 á 19 jaar oud en tussen de 1.90 en 1.98 meter lang. Hij had een blanke huidskleur, kort krullend haar, sproeten in zijn gezicht en hij droeg een donkere winterjas en een wit/bruine gebreide zogenaamde Zweedse muts. De fietser die hem sloeg had een blanke huidskleur en was ongeveer 17 á 19 jaar oud. Heeft u informatie over dit incident, belt u dan naar de politie via 0900-8844.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari heeft de politie twee jongens van 16 en 17 jaar op heterdaad aangehouden. Rond 02.00 uur belde een getuige naar de politie dat er mogelijk zou worden ingebroken in een woning aan de Van Bijnkershoeklaan. Agenten waren snel ter plaatse en troffen twee jongens aan in de woning. Het tweetal, beiden uit Utrecht, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft hun ouders op de hoogte gebracht.

Geweld tegen politieagent

UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 9 januari een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij een agent had mishandeld. In verband met het onderzoek naar een aantal overvallen was een groep agenten bezig met een flyeractie in het winkelcentrum aan de Andesdreef. De 18-jarige man liep voorbij en gedroeg zich direct zeer agressief tegenover de agenten. Een van de agenten sprak de man aan op zijn gedrag en wilde hem aanhouden voor belediging. Er ontstond vervolgens een worsteling waarbij de Utrechter de agent meerdere keren in zijn gezicht sloeg. De agent liep hierdoor verwondingen op. De Utrechter is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhoudingen bij demonstratie

UTRECHT De politie heeft zaterdag 10 januari drie personen aangehouden bij een demonstratie in de binnenstad.

Omstreeks 13.00 uur verzamelden naar schatting 60 pro-Palestijnse betogers zich op het Vredenburg. Na enige tijd verspreidden verschillende groepen zich door de binnenstad, waaronder Hoog Catharijne. De politie handhaafde de openbare orde en heeft twee mannen van 18 en 20 jaar en een jongen van 17 jaar aangehouden voor belediging, opruiing, het verstoren van de openbare orde en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Een jongen kwam in botsing met een van de dienstpaarden. Politieagenten hebben zich over deze jongen ontfermd omdat de ambulance snel kon komen vanwege drukte. Uiteindelijk is de jongen op eigen gelegenheid naar huis gegaan. Rond 15.30 uur was de demonstratie ten einde.