Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht, 11-01-2009

Verkeerscontrole

LANGBROEK In de middag van vrijdag 9 januari heeft de verkeerspolitie een snelheidscontrole gehouden aan de Doornseweg. Tussen 15.00 en 16.15 uur zijn 614 voertuigen gecontroleerd, waarvan twee bestuurders de maximaal toegestane snelheid van 80 km/uur overschreden.

RENSWOUDE Op zaterdag 10 januari heeft het Verkeershandhavingsteam van de verkeerspolitie een snelheidscontrole gehouden aan de Arnhemseweg.

Tussen 11.00 en 12.30 uur zijn in totaal 545 voertuigen gecontroleerd. Dertien bestuurders overschreden de hier maximaal toegestane snelheid van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/uur.

Onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari heeft de politie een 27-jarige man uit Veenendaal aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Omstreeks 01.10 uur zagen agenten de man rijden over de Kerkewijk. Bij controle bleek de man te veel gedronken te hebben. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 410 ug/l in zijn lichaam had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

AMERONGEN In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari heeft de politie een 20-jarige man uit Elst aangehouden omdat hij te veel had gedronken en was gaan rijden.

Omstreeks 02.50 uur viel de bestuurder op omdat hij met te hoge snelheid door een 30 km zone reed. Bij staandehouding roken agenten alcohol, waarop een blaastest is afgenomen. Deze bleek inderdaad positief, waarop de man werd aangehouden. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 460 ug/l in zijn lichaam had. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd.

Winkeldiefstal

RHENEN Vrijdagmiddag 9 januari heeft de politie een 20-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 15.35 uur kreeg de politie melding van diefstal bij een winkel aan de Molenstraat. Ter plaatse konden agenten de vrouw overnemen van het personeel. Ze is voor verhoor ingesloten op het bureau.

Controle fietsverlichting

MAARSBERGEN De politie heeft in de ochtend van vrijdag 9 januari tussen 07.45 en 08.15 uur een controle op fietsverlichting gehouden aan de Woudenberseweg. Hierbij zijn acht mensen bekeurd voor het rijden zonder licht.

Controle blauwe zone

SOEST Vrijdag 9 januari hebben agenten tussen 10.30 en 11.45 uur en tussen 14.45 en 15.15 uur een controle uitgevoerd aan de Soesterbergsestraat en het Driftje. De controle was gericht op het parkeren in de blauwe zone. In totaal zijn 10 bekeuringen uitgedeeld voor het niet zichtbaar hebben van een parkeerschijf.